fbpx

Δερματικές δυσχρωμίες – Τι είναι και πως θα τις αντιμετωπίσετε;

Οι δερματικές δυσχρωμίες είναι ένα αρκετό φαινόμενο που απασχολεί αρκετό κόσμο. Οι συγκεκριμένες διαταραχές υπερμελάγχρωσης, μπορεί να εμφανιστούν στην επιδερμίδα τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων, ανδρών και γυναικών. Ωστόσο, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η εμφάνισή τους παρατηρείται στον γυναικείο πληθυσμό και κυρίως τις γυναίκες με σκουρόχρωμη επιδερμίδα λόγω των κυττάρων που ευθύνονται για την παραγωγή της μελανίνης.

Οι δυσχρωμίες του δέρματος αποτελούν μια κατάσταση η οποία επιδέχεται αποκατάστασης, προκειμένου να περιοριστεί η περεταίρω επιδείνωση. Προκειμένου όμως να κατανοήσετε καλύτερα τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να γίνει η αντιμετώπιση των δερματικών δυσχρωμιών, καλό θα ήταν να δούμε μερικές αναλυτικές πληροφορίες γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

Τι είναι οι δερματικές δυσχρωμίες;

Ως δερματικές δυσχρωμίες ορίζονται οι δερματικές βλάβες καφέ χρώματος οι οποίες είναι αρκετά αισθητές στο μάτι. Πρόκειται στην ουσία για καφέ στίγματα στο πρόσωπο τα οποία οφείλονται είτε λόγω αύξησης των μελανοκυττάρων είτε λόγω υπερβολικής παραγωγής μελανίνης στο συγκεκριμένο μέρος της επιδερμίδας.

Που οφείλονται οι δυσχρωμίες του δέρματος;

Τα αίτια εμφάνισης των δυσχρωμιών του δέρματος μπορεί να ποικίλουν, ανάλογα πάντα με το εκάστοτε οργανισμό. Ωστόσο στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τα αίτια αυτά είναι:

  • Υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Είναι το πιο συνηθισμένο αίτιο το οποίο μάλιστα προσβάλει συνήθως το πρόσωπο, τα χέρια και το ντεκολτέ. Τα σημεία δηλαδή που είναι περισσότερο εκτεθειμένα στην ηλιακή ακτινοβολία.
  • Ορμονικές Αλλαγές. Η αύξηση των οιστρογόνων στον γυναικείο οργανισμό είναι επίσης ένα από τα συνηθέστερα αίτια των δερματικών δυσχρωμιών. Αυτός είναι και ο λόγος που εμφανίζονται συνήθως κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, σε γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες ή όταν γίνεται λήψη αντισυλληπτικών φαρμάκων. Περιπτώσεις δηλαδή, όπου η αύξηση των οιστρογόνων είναι σημαντική.
  • Επιδερμικά τραύματα. Η αποτρίχωση με κερί, το σπάσιμο σπυριών και γενικά η βίαιη αντιμετώπιση της επιδερμίδας σας, μπορεί επίσης να οδηγήσει στην εμφάνιση δυσχρωμιών του δέρματος.
  • Λήψη Φαρμάκων. Αποδεδειγμένα, ορισμένα φάρμακα συμβάλουν υπερμελάγχρωση. Μερικά από αυτά είναι η αμιοδαρόνη και η χλωροπρομαζίνη.
  • Ακμή. Η ακμή είναι επίσης ένας βασικός παράγοντας που μπορεί να οδηγήσει στην συγκεκριμένη βλάβη της επιδερμίδας.

Ποιες είναι οι πιο συνήθεις δερματικές δυσχρωμίες;

Οι δυσχρωμίες του δέρματος, ανάλογα με την αιτία που προκαλούνται μπορεί να ταξινομηθούν σε δύο κατηγορίες, τις συγγενείς και τις επίκτητες βλάβες. Ωστόσο η συκγκεκριμένη κατηγοριοποίηση δεν είναι η μόνη, αφού ανάλογα με την έκτασή τους, μπορεί να είναι γενικευμένες ή εντοπισμένες βλάβες. Οι πιο συνήθεις δερματικές δυσχρωμίες είναι οι κηλίδες και οι πανάδες.

Πως αντιμετωπίζονται οι κηλίδες στο πρόσωπο;

Οι κηλίδες αποτελούν μια από τις πιο συχνές μορφές δερματικής δυσχρωμίας με μεγάλο ποσοστό εμφάνισης στο πρόσωπο. Οι κηλίδες στο πρόσωπο συνήθως έχουν μικρό μέγεθος και είναι αρκετές στον αριθμό, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση με τις φακίδες. Ωστόσο οι κηλίδες οφείλονται στην περίσσεια ποσότητα μελανίνης στο δέρμα. Η αντιμετώπισή τους μπορεί να γίνει εύκολα από έναν εξειδικευμένο μας επαγγελματία, ανάλογα πάντοτε με την έκταση και το βαθμό τους. Ειδικότερα, το έμπειρο προσωπικό μας αφού εκτιμήσει το μέγεθος της δερματικής δυσχρωμίας, μπορεί να προβεί στην αποκατάσταση με ειδικά peelings και αντηλιακά ή με την χρήση προηγμένου εξοπλισμού laser.

Πως αντιμετωπίζονται οι πανάδες στο πρόσωπο;

Οι πανάδες στο πρόσωπο είναι επίσης μια αρκετά συνηθισμένη μορφή δυσχρωμίας του δέρματος, οι οποίες μάλιστα καταλαμβάνουν μεγαλύτερη έκταση από τις κηλίδες. Όπως και στις κηλίδες, για την αντιμετώπισή τους εφαρμόζονται σύγχρονες τεχνικές όπως το laser alexandrite, fractional CO2 σε συνδυασμό με υψηλής ποιότητας αντηλιακά προϊόντα.

Είναι μόνιμο το αποτέλεσμα των θεραπειών για την αντιμετώπιση των δερματικών δυσχρωμιών;

Το αποτέλεσμα της εκάστοτε θεραπείας για την αντιμετώπιση των δερματικών δυσχρωμιών είναι απολύτως ασφαλές και μόνιμο. Οι επαγγελματίες στο κέντρο αισθητικής Chic and Beauty είναι σε θέση να προσφέρουν τα βέλτιστα αποτελέσματα στην επιδερμίδα σας, απομακρύνοντας οριστικά τις πανάδες και τις κηλίδες. Ωστόσο αυτό δυστυχώς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εμφάνισης κάποιας δερματικής δυσχρωμίας σε άλλο σημείο του σώματος, αφού όπως προαναφέραμε τα αίτια εμφάνισης μπορεί να ποικίλουν.

Εμπιστευτείτε το Chic and Beauty για την αντιμετώπιση των δερματικών δυσχρωμιών της επιδερμίδας σας

Εάν διαπιστώσατε και εσείς δερματικές δυσχρωμίες στην επιδερμίδα σας, όπως κηλίδες ή πανάδες, τότε δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας. Το εξειδικευμένο μας προσωπικό, διαθέτει όλη την απαραίτητη εμπειρία και αξιοποιεί τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, προκειμένου να αναλάβει με απόλυτη επιτυχία την περιποίηση προσώπου ή την ιατρική αισθητική του.

Η αντιμετώπιση δερματικών δυσχρωμιών γίνεται με τον πλέον κατάλληλο τρόπο, ανάλογα πάντα με την κλινική εικόνα της κατάστασής σας. Αυτός είναι και ο λόγος που το προσωπικό μας θα προβεί σε μια λεπτομερή κλινική ανάλυση της επιδερμίδας σας, ώστε να σας προτείνει την πιο ενδεδειγμένη και κατάλληλη μέθοδο αντιμετώπισης.

Διαβάστε επίσης: Πως Θα Αντιμετωπίσω Την Ακμή Και Τα Σημάδια Της;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *