fbpx

Πως θα αντιμετωπίσω την ακμή και τα σημάδια της;

Πως θα αντιμετωπίσω την ακμή και τα σημάδια της

Η ακμή αποτελεί ένα από τα συνηθέστερα δερματολογικά προβλήματα που απασχολεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας. Πρόκειται για μια φλεγμονώδη κατάσταση η οποία αφορά τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες και μπορεί να συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση ενός ανθρώπου. Ειδικά στις περιπτώσεις που η εμφάνισή της παρουσιάζεται στο πρόσωπο.

Η ακμή οφείλεται στον μεγαλύτερο βαθμό σε ορμονικές αλλαγές που βιώνει ένας άνθρωπος. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι πιο συχνή στους εφήβους. Ειδικότερα, η έκκριση σμήγματος αποτελεί έναν φυσικό μηχανισμό του δέρματος για να δημιουργήσει ένα προστατευτικό σώμα. Κατά την διάρκεια έντονων ορμονικών μεταβολών, η έκκριση του σμήγματος γίνεται σε μεγαλύτερο βαθμό με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να γίνεται πιο λιπαρή.

Πριν αναλύσουμε όμως το πώς θα αντιμετωπίσετε την ακμή και τα σημάδια της, καλό θα ήταν να ρίξουμε μια ματιά στα διάφορα είδη της ακμής.

Ποια είναι τα είδη της ακμής;

Αν και όλοι γνωρίζουν πάνω κάτω τι είναι η ακμή και για ποιο λόγο εμφανίζετε, λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν ότι υπάρχουν διάφορα είδη ακμής. Κάθε περίπτωση απαιτεί διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης, αφού η θεραπεία ποτ θα εφαρμοστεί εξαρτάται από τη σοβαρότητα και την έκταση της δερματολογικής αυτής πάθησης. Ειδικότερα, τα είδη της ακμής είναι κυρίως τρία.

  • Μη φλεγμονώδης ή φαγεσωρική: Η πρώτη και πιο ήπια μορφή ακμής η οποία συνήθως συνοδεύεται από μαύρα και λευκά στίγματα.
  • Φλεγμονώδης Ακμή: Μια μέση κατάσταση η οποία συνοδεύεται από αλλοιώσεις του δέρματος και σπυράκια.
  • Κυστική ακμή: Η πιο σοβαρή μορφή ακμής η οποία στην πλειοψηφία των περιπτώσεων καλύπτει μεγαλύτερη έκταση του δέρματος και οφείλεται στην βαθιά εισχώρηση της φλεγμονής κάτω από το δέρμα. Συνοδεύεται από κύστες, ερυθρότητα και πόνο.

Πως ξέρω ποια θεραπεία κατά της ακμής είναι κατάλληλη για την δική μου περίπτωση;

Αφού αναγνωριστεί το είδος της ακμής, θα εφαρμοστεί και η αντίστοιχη θεραπεία για την αντιμετώπισή της. Το ποια θεραπεία κατά της ακμής είναι η καταλληλότερη βάση της δικής σας περίπτωσης, φυσικά θα προκύψει ύστερα από την εκτίμηση της κατάστασής σας.

Με την επίσκεψή σας στο Κέντρο Αισθητικής Chic & Beauty, οι έμπειροι και εξειδικευμένοι επαγγελματίες μας θα προβούν σε έναν πλήρη διαγνωστικό έλεγχο, προκειμένου να εκτιμήσουν το είδος της ακμής και το ποια θεραπεία ενδείκνυται για την καταπολέμησή της.

Θεραπείες σαλικιλικό οξύ

Μια από τις πλέον ενδεδειγμένες λύσεις στην αντιμετώπιση της ακμής είναι οι θεραπείες με σαλικιλικό οξύ. Η τοπική εφαρμογή του σαλικιλικού συμβάλλει στην εξισορρόπηση της λιπαρότητας κι ενισχύει την αποκατάσταση των βλαβών που έχουν προκληθεί από την ακμή. Ωστόσο η συγκεκριμένη μέθοδος εφαρμόζεται όταν η ακμή και τα σημάδια της βρίσκονται σε μια ήπια ως μέτρια μορφή.

Αντιμετώπιση της ακμής με τη θεραπεία Catiovital

Η Catiovital αποτελεί μια από τις κορυφαίες θεραπείες στην περιποίηση προσώπου η οποία μπορεί να επιφέρει τεράστια αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της ακμής. Ειδικότερα, με την μέθοδο του ιονισμού, καταπολεμάται  η λιπαρότητα τα επιδερμίδας με σκοπό την αποφυγή της επιμόλυνσης του δέρματος από το προπιονιβακτήριο της ακμής. Στα επιπρόσθετα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης θεραπείας είναι και η βαθιά ενυδάτωση, λεύκανση και σύσφιξη της επιδερμίδας.

Tea tree προϊόντική θεραπεία

Μια αρκετά δημοφιλής μέθοδος στην θεραπεία της ακμής είναι και η χρήση προϊόντων Tea Tree. Το tea tree, ή αλλιώς γνωστό ως τεϊόδεντρο, αποτελεί ένα φυτό που ευδοκιμεί στην Αυστραλία. Το λάδι που εξάγεται από τα φύλλα του αποδεδειγμένα συμβάλει στην καταπολέμηση δερματολογικών λοιμώξεων και χρησιμοποιείται ευρέως χάρη στα τεράστια οφέλη που προσφέρει στην αντιμετώπιση τραυμάτων, πληγών, σημαδιών από ακμή, μυκητιάσεων, μολύνσεων κλπ.

Παραδοσιακός καθαρισμός

Φυσικά, και ο παραδοσιακός καθαρισμός μπορεί να αποτελέσει μια αποτελεσματική θεραπεία κατά της ακμής. Εάν η ακμή βρίσκεται σε ήπια στάδια και δεν έχει εξελιχθεί σε κυστική, ο καθαρισμός θα συμβάλει στην απομάκρυνση της περιττής ποσότητα σμήγματος προκειμένου η επιδερμίδα να επανέλθει στην κανονικότητά της.

Πως θα φύγουν τα σημάδια από το πρόσωπο μου;

Σε γενικές γραμμές, η ακμή μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε μέρος της επιδερμίδας. Πιο συχνά, η εμφάνισή της παρατηρείτε στο πρόσωπο, την πλάτη και το στήθος. Τα σημάδια της ακμής στο πρόσωπο αποτελούν έναν από τους χειρότερους εφιάλτες κάθε γυναίκας, αφού παρεμβαίνει σημαντικά στην εξωτερική εμφάνιση. Μετά την θεραπεία της ακμής και προκειμένου να αποκατασταθούν οι βλάβες που έχει υποστεί η επιδερμίδα σας, απαιτείται η δερμαπόξεση με διαμάντι.

Μια από τις πιο καινοτόμες θεραπείες στον χώρο της αισθητικής, αφού η χρήση των διαμαντένιων κεφαλών συμβάλει στην απομάκρυνση των νεκρών επιδερμικών κυττάρων και την επιτάχυνση της αύξησης νέων και υγιών. Μια εναλλακτική και ανώδυνη λύση έναντι των επεμβατικών μεθόδων αποκατάστασης των σημαδιών του προσώπου.

Γιατί να εμπιστευτείτε το Chic & Beauty για την θεραπεία κατά της ακμής;

Το κέντρο αισθητικής Chic and Beauty στην Αθήνα χαρακτηρίζεται για την χρήση σύγχρονων και απόλυτα ασφαλών μεθόδων για την θεραπεία κατά της ακμής καθώς και ενός συνόλου θεραπειών αισθητικής προσώπου. Το έμπειρο προσωπικό μας διαθέτει την απαραίτητη εκπαίδευση και εξειδίκευση προκειμένου να σας προσφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα με τον πλέον κατάλληλο και ενδεδειγμένο τρόπο.

Είμαστε δίπλα σας προκειμένου να σας παρέχουμε αξιόπιστες λύσεις σε κάθε σας πρόβλημα. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για την αντιμετώπιση της ακμής ή να προγραμματίσετε ένα ραντεβού, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να επισκεφθείτε τον χώρο μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *