fbpx

Χαλάρωση στο πρόσωπο – Που οφείλεται η χαλάρωση του προσώπου και πως αντιμετωπίζεται;

Χαλάρωση στο πρόσωπο – Που οφείλεται η χαλάρωση του προσώπου και πως αντιμετωπίζεται;

Η χαλάρωση στο πρόσωπο αποτελεί ένα πρόβλημα που απασχολεί αρκετό κόσμο. Δυστυχώς ο νόμος της βαρύτητας λειτουργεί για όλους και τα αποτελέσματά του πολλές φορές είναι αρκετά εμφανή στο πρόσωπο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η χαλάρωση προσώπου μαζί με την εμφάνιση ρυτίδων, αποτελούν τα συχνότερα αισθητικά ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει μια γυναίκα.

Τι είναι η χαλάρωση του προσώπου;

Ο χρόνος δυστυχώς σηματοδοτεί σημαντικές αλλαγές στην επιδερμίδα. Κάτι που φυσικά συμβαίνει και στο πρόσωπο. Η χαλάρωση του προσώπου πρόκειται στην ουσία για την απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος με αποτέλεσμα να πραγματοποιείται μετατόπιση του λίπους. Αν θα μπορούσαμε να δώσουμε ένα παράδειγμα, θα ήταν αυτό που αρκετοί ιατροί χρησιμοποιούν, δηλαδή το ισοσκελές τρίγωνο. Σκεφτείτε το νεανικό πρόσωπο ως ένα ισοσκελές τρίγωνο με την κορυφή προς τα κάτω (πιγούνι). Με το πέρασμα του χρόνου και την χαλάρωση της επιδερμίδας, το τρίγωνο αυτό αντιστρέφεται, με αποτέλεσμα η κορυφή πλέον να είναι στο μέτωπο και οι δύο κάτω γωνίες στη γνάθο και συγκεκριμένα στο ύψος των ζυγωματικών.

Που οφείλεται η χαλάρωση του προσώπου;

Όπως προαναφέραμε, η βασικότερη αιτία για την χαλάρωση στο πρόσωπο είναι ο χρόνος. Με το πέρασμα του χρόνου, το δέρμα χάνει την ελαστίνη και το κολλαγόνο του. Μάλιστα, σε συνδυασμό με την κόπωση των μυών του προσώπου και φυσικά την βαρύτητα, η επιδερμίδα σταδιακά αρχίζει να χαλαρώνει, δημιουργώντας ένα αρκετά σημαντικό ζήτημα στην εμφάνιση κάθε γυναίκας.

Ωστόσο ο χρόνος δεν είναι ο μόνος παράγοντας που επηρεάζει την χαλάρωση προσώπου. Αρκετοί είναι οι ένοχοι που ενισχύουν τα σημάδια χαλαρότητας. Η συχνή και έντονη έκθεση στον ήλιο είναι ένας από τους επίσης καθοριστικούς παράγοντες. Άλλωστε, η UV ακτινοβολία καταστρέφει με τον καιρό τα κύτταρα του δέρματος και αλλοιώνουν τις ίνες κολλαγόνου.

Τέλος, μερικοί ακόμη παράγοντες εμφάνισης της χαλάρωσης του προσώπου είναι το κάπνισμα, η υπερβολική απόκτηση ή απώλεια βάρους, η κληρονομικότητα καθώς και ο συνολικός τρόπος ζωής (κακή διατροφή, κόπωση κλπ).

Σε ποια σημεία του προσώπου εμφανίζεται χαλάρωση του δέρματος του προσώπου;

Τα βασικότερα σημεία στα οποία εμφανίζεται η χαλάρωση του δέρματος στο πρόσωπο είναι τα μάγουλα, και κυρίως στο κάτω μέρος των ζυγωματικών. Αποτέλεσμα είναι τα μάγουλα να δείχνουν πεσμένα και να χάνουν το σχήμα που είχαν μέχρι πρότινος. Η εμφάνιση ρυτίδων και κύκλων κάτω από τα μάτια είναι επίσης κάτι συχνό που συνοδεύει την χαλάρωση της επιδερμίδας του προσώπου. Επιπροσθέτως, ένα ακόμη σημείο στο οποίο τα σημάδια της χαλάρωσης είναι εμφανή είναι και το σαγόνι, με την δημιουργία του «διπλοσάγονου» όπως αποκαλείται.

Σε ποια ηλικία ξεκινάει η χαλάρωση του προσώπου;

Η αλήθεια είναι ότι η χαλάρωση στο πρόσωπο δεν κοιτάει πάντα ηλικία. Οι παράγοντες που επιταχύνουν την εμφάνισή της, όπως είδαμε και παραπάνω είναι αρκετοί. Ωστόσο αν θα θέλαμε να μιλήσουμε με αριθμούς, η ηλικία των 30 είναι ίσως το πιο ενδεικτικό σημείο, όπου τα σημάδια της χαλάρωσης αρχίζουν σταδιακά να εμφανίζονται. Ο λόγος φυσικά η μείωση παραγωγής πρωτεϊνών όπως η ελαστίνη μετά την συγκεκριμένη ηλικία. Φτάνοντας στα 40, τα αποτελέσματα είναι πλέον αισθητά και πιθανόν να χρειαστεί η αντιμετώπισή τους.

Μπορώ να αντιμετωπίσω την χαλάρωση του προσώπου;

Η  χαλάρωση στο πρόσωπο είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί αρκετές γυναίκες. Μάλιστα σε έρευνα που διεξήχθη, αρκετές γυναίκες φοβούνται για το φαινόμενο αυτό και μάλιστα ένα αρκετά υψηλό ποσοστό το σκέφτονται από την ηλικία των 15 ετών ακόμη. Άλλωστε, η εμφάνιση μιας γυναίκας είναι και ο βασικότερος παράγοντας που επηρεάζει την συνολική της ψυχολογία.

Ωστόσο δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβάστε, αφού η αντιμετώπιση της χαλάρωσης είναι εφικτή. Σίγουρα οι κρέμες και τα καλλυντικά προϊόντα να βελτιώνουν την εμφάνιση της χαλάρωσης, αλλά δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν ριζικά. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, απαιτείται η αξιοποίηση σύγχρονου εξοπλισμού.

Αντιμετώπιση χαλάρωσης του δέρματος του προσώπου με μηχανήματα

Ο αποτελεσματικότερος τρόπος αντιμετώπισης της χαλάρωσης του δέρματος στο πρόσωπο είναι τα σύγχρονα μηχανήματα, που η εξέλιξη της τεχνολογίας  μας χάρισε απλόχερα. Η BTL Exilis, αποτελεί μια από τις πιο ενδεδειγμένες θεραπείες για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος στο πρόσωπο αλλά και το σώμα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ενότητα περιποίηση προσώπου.

Εμπιστευτείτε το Chic and Beauty στην Αθήνα για την χαλάρωση του δέρματος του Προσώπου

Το Chic and Beauty αποτελεί ένα εξειδικευμένο κέντρο αισθητικής στην Αθήνα το οποίο αξιοποιεί τις πιο σύγχρονες μεθόδους και εξοπλισμό, προσφέροντάς σας άμεσα και εγγυημένα αποτελέσματα. Το προσωπικό μας είναι άρτια εκπαιδευμένο προκειμένου να εξασφαλίσει ένα άριστο αποτέλεσμα σε κάθε θεραπεία προσώπου που εφαρμόζει. Μπορεί η χαλάρωση στο πρόσωπο να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα για την εμφάνιση μιας γυναίκας, ωστόσο μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε με τον πλέον κατάλληλο τρόπο. Ο βασικότερος λόγος για να μας εμπιστευτείτε, είναι τα σίγουρα αποτελέσματα σε κάθε αισθητικό πρόβλημα που μπορεί να κληθείτε να αντιμετωπίσετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *