fbpx

Mascne: Τι είναι και που οφείλεται;

Mascne

Τον τελευταίο καιρό, λόγω των έντονων μέτρων για την διάδοση του Κορωνοϊού, μια νέα μορφή ακμής έκανε την εμφάνισή της στο προσκήνιο. Η λεγόμενη mascne η οποία αποτελεί την ακμή που οφείλεται στην χρήση μάσκας. Σε γενικές γραμμές, η δερματική νόσος της ακμής προκαλείται από ορμονικές διαταραχές ή από ρύπους στην ατμόσφαιρα και γενικά το εξωτερικό περιβάλλον.

Στο σημερινό μας άρθρο, θα αναλύσουμε την νέα μορφή ακμής, που οφείλεται αποκλειστικά στην χρήση μάσκας, καθώς και τρόπους για να την αποφύγετε ή να την αντιμετωπίσετε.

Τι είναι η mascne;

Ο όρος «Mascne» αν και δεν αποτελεί νέα ορολογία, άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα γνωστός στο κοινό τον τελευταίο καιρό. Λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας και την καθολική χρήση μάσκας, ολοένα και περισσότερος κόσμος αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ωστόσο οι επαγγελματίες του κλάδου υγείας, οι οποίοι ανέκαθεν χρησιμοποιούσαν αρκετές ώρες την ημέρα την μάσκα, είναι αρκετά εξοικειωμένοι με την συγκεκριμένη μορφή ακμής.

Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε, η mascne είναι η μορφή ακμής, τα σπυράκια δηλαδή στο πρόσωπο που οφείλονται στην μάσκα.

Που οφείλεται η mascne ακμή;

Η μάσκα αποτελεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών. Λόγω της αναπνοής, αυξάνεται η θερμότητα και η υγρασία, η οποία μάλιστα σε συνδυασμό με την τριβή της μάσκας, συμβάλει στην ανάπτυξη μικροοργανισμών και ερεθισμών της επιδερμίδας. Εάν μάλιστα υπάρξει και εφίδρωση ή η παρουσία προϊόντων μακιγιάζ, τότε τα πράγματα χειροτερεύουν ακόμη περισσότερο.

Η λιπαρότητα της επιδερμίδας, η συσσώρευση ρύπων κάτω από την μάσκα καθώς και το άγχος που επικρατεί με την όλη κατάσταση, αποτελούν επίσης παράγοντες που ενισχύουν τον ερεθισμό του δέρματος και την έξαρση της mascne. Ακόμη και αν μέχρι τώρα διαθέτατε μια λαμπερή και άριστη επιδερμίδα, μπορεί και εσείς να βρεθείτε στην κατάσταση αυτή.

Πως να αποφύγετε την mascne;

Δυστυχώς, λόγω της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, είναι δεδομένο ότι θα κληθείτε να φορέσετε την μάσκα σας για αρκετές ώρες την ημέρα. Ωστόσο εάν εφαρμόσετε μερικές μικρές συμβουλές, θα καταφέρετε να αποφύγετε την mascne.

Ένα πολύ βασικό που αρκετός κόσμος αγνοεί, είναι ότι η επιλογή της μάσκας παίζει καθοριστική σημασία για την αποφυγή της mascne. Τα υλικά που θα επιλέξετε για την μάσκα σας θα πρέπει να είναι κυρίως βαμβακερά, τα οποία δεν ερεθίζουν την επιδερμίδα. Αν φτιάχνετε μόνοι σας τις μάσκες, θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι δεν επιλέγετε συνθετικά υλικά.

Επιπροσθέτως, η μάσκα θα πρέπει να αντικαθιστάται (εάν πρόκειται για μιας χρήσης) ή να πλένετε ανά τακτά διαστήματα (εάν πρόκειται για υφασμάτινη). Συγκεκριμένα, στην περίπτωση της υφασμάτινης μάσκας, καλό θα ήταν να πλένεται καθημερινά. Μάλιστα, για μεγαλύτερη διευκόλυνση μπορείτε να έχετε 2-3 μάσκες και να τις εναλλάσσετε έως ότου στεγνώσουν οι υπόλοιπες. Ακόμη και το πλύσιμο στο χέρι θα συμβάλει δραστικά στην μείωση της ακμής της μάσκας.

Τέλος, κυρίως για το γυναίκειο μέρος του πληθυσμού, καλό θα ήταν να αποφεύγεται το βαρύ μακιγιάζ, αφού κάτι τέτοιο θα συμβάλει στην επιδείνωση της κατάστασης που ήδη ευνοεί την έξαρσης ερεθισμών στην επιδερμίδα.

Πως αντιμετωπίζεται η mascne ακμή;

Η αντιμετώπιση της mascne είναι πάνω κάτω η ίδια με κάθε άλλη μορφή ακμής. Εάν τα συμπτώματα είναι σε αρχικό στάδιο, μπορείτε να ακολουθήσετε τις ανωτέρω οδηγίες και να αγοράσετε ένα καθαριστικό σαπούνι για το πρόσωπο. Εάν πάλι η έξαρση της ακμής έχει προχωρήσει αρκετά, θα χρειαστεί ένας βαθύς καθαρισμός προσώπου ώστε να σας εξασφαλίσει άμεσα τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Μπορώ να κλείσω ραντεβού στο Chic and Beauty για βαθύ καθαρισμό προσώπου;

Στο κέντρο αισθητικής Chic and Beauty, διαθέτουμε έμπειρους και εξειδικευμένους επαγγελματίες οι οποίοι είναι σε θέση να παρέχουν άριστες υπηρεσίες περιποίησης προσώπου. Στα πλαίσια των παρεχόμενων υπηρεσιών μας, συμπεριλαμβάνεται και ο βαθύς καθαρισμός για την αντιμετώπιση της mascne ή οποιασδήποτε άλλης μορφής ακμή.

Εάν παρατηρήσατε και εσείς ερεθισμό της επιδερμίδας με εμφάνιση ακμής, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας προκειμένου να προγραμματίσετε ένα ραντεβού. Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα αφήσετε τους ειδικούς μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *