fbpx

Ποιος είναι ο τύπος του δέρματός μου; Τύποι δέρματος και χαρακτηριστικά

Ποιος είναι ο τύπος του δέρματός μου

Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και διαθέτει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το ίδιο ισχύει και με τον τύπο του δέρματος. Ωστόσο, στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων, οι τύποι δέρματος μπορούν να κατηγοριοποιηθούν. Επειδή λοιπόν αρκετός κόσμος αναρωτιέται «ποιος είναι ο τύπος του δέρματός μου», στο σημερινό μας άρθρο θα αναλύσουμε τους τύπους δέρματος και τα χαρακτηριστικά τους.

Κανονικό δέρμα

Ο πρώτος τύπος δέρματος είναι φυσικά το κανονικό δέρμα. Εάν ανήκετε στην συγκεκριμένη κατηγορία, τότε θα λέγαμε ότι είστε ιδιαίτερα τυχεροί. Από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου τύπου είναι η απαλότητα και η έλλειψη ατελειών. Σε ένα κανονικό δέρμα, οι πόροι είναι μικροί, η έκκριση του σμήγματος γίνεται στην κατάλληλη ποσότητα ενώ η κυκλοφορία του αίματος είναι και η ιδανική.

Ωστόσο, ακόμη και όσοι διαθέτουν κανονικό δέρμα, δεν θα πρέπει να αμελήσουν την φροντίδα του, παρά το γεγονός ότι αναγεννιέται γρηγορότερα από τους υπόλοιπους τύπους δέρματος. Είτε πρόκειται για την περιποίηση σώματος, είτε για την περιποίηση προσώπου, η σωστή φροντίδα θα εξασφαλίσει την φρεσκάδα, την σφριγηλότατα και φυσικά την απουσία ρυτίδων από την επιδερμίδα σας.

Λιπαρό δέρμα

Ένας από τους δημοφιλέστερους τύπους δέρματος είναι το λιπαρό δέρμα. Ένα μεγάλο ποσοστό του γυναικείου αλλά και ανδρικού πληθυσμού, αντιμετωπίζει καθημερινά τα προβλήματα που προέρχονται από τον συγκεκριμένο τύπο δέρματος.

Ειδικότερα, η έκκριση επιπλέον σμήγματος που χαρακτηρίζει το λιπαρό δέρμα, οδηγεί συνήθως σε διευρυμένους πόρους και έντονη γυαλάδα στο πρόσωπο. Κάτι που φυσικά εμποδίζει την σωστή χρήση του make up και οδηγεί στην τακτική εμφάνιση μαύρων στιγμάτων και σπυριών.

Ξηρό δέρμα

Αρκετός κόσμος, λανθασμένα θεωρεί ότι το ξηρό δέρμα είναι εκείνο που δεν έχει την απαραίτητη ενυδάτωση – υγρασία. Όπως θα δούμε και παρακάτω, η απουσία υγρασία χαρακτηρίζει το δέρμα ως αφυδατωμένο και όχι ξηρό. Ως ξηρό δέρμα ορίζεται ο τύπος του δέρματος που παρουσιάζει έλλειψη σμήγματος. Πρόκειται δηλαδή για τον αντίθετο τύπο δέρματος από το λιπαρό.

Το ξηρό δέρμα, αν και οπτικά δεν παρουσιάζει κάποια αισθητή ιδιαιτερότητα, οδηγεί σε αρκετά προβλήματα. Τα πιο συνηθισμένα είναι η ευαισθησία στον ήλιο, η αφυδάτωση και η εμφάνιση ρυτίδων.

Μικτό δέρμα

Το μικτό δέρμα αποτελεί έναν επίσης δημοφιλή τύπο. Όπως εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει από την ονομασία, πρόκειται για το δέρμα που σε άλλα σημεία παρουσιάζει ξηρότητα και σε άλλα λιπαρότητα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η χρήση καλλυντικών προϊόντων πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να μην επιβαρύνουμε περισσότερο τα ξηρά ή τα λιπαρά σημεία αντίστοιχα.

Επιπρόσθετα, θα πρέπει να φροντίσετε για τη τακτική φροντίδα της επιδερμίδας σας από κάποιον έμπειρο επαγγελματία. Το έμπειρο προσωπικού του Κέντρου Αισθητικής Chic & Beauty σας παρέχει την βέλτιστη φροντίδα, ανεξαρτήτου τύπου δέρματος.

Αφυδατωμένο δέρμα

Όπως προαναφέραμε, το αφυδατωμένο δέρμα δεν σχετίζεται καθόλου με το ξηρό δέρμα. Το ξηρό δέρμα πρόκειται για έναν τύπο δέρματος που χαρακτηρίζεται από την μειωμένη λιπαρότητα, ενώ το αφυδατωμένο δέρμα είναι μια κατάσταση του δέρματος, το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί πολύ εύκολα.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η αφυδάτωση είναι μια κατάσταση στην οποία απουσιάζει η υγρασία. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το δέρμα. Η αφυδάτωση συνήθως προκαλείται από την μειωμένη κατανάλωση νερού, τις αλλαγές στις καιρικές συνθήκες και την χρήση λανθασμένων καλλυντικών.

Με την χρήση κατάλληλων προϊόντων ενυδάτωσης καθώς και την κατανάλωση νερού, το αφυδατωμένο δέρμα μπορεί να επανέλθει σύντομα στα φυσιολογικά του επίπεδα.

Λιπαρό αφυδατωμένο δέρμα

Αν και αρχικά οι δύο αυτές έννοιες φαίνεται ότι δεν μπορεί να συνυπάρχουν, στην πραγματικότητα το δέρμα μπορεί να είναι ταυτόχρονα και λιπαρό και αφυδατωμένο. Όπως προαναφέραμε η λιπαρότητα σχετίζεται με την ποσότητα του σμήγματος ενώ η αφυδάτωση με την υγρασία. Κατά συνέπεια, το λιπαρό αφυδατωμένο δέρμα είναι εκείνο που παρουσιάζει μεγαλύτερη ποσότητα σμήγματος και λιγότερη υγρασία από τα φυσιολογικά επίπεδα.

Ευαίσθητο δέρμα

Το ευαίσθητο δέρμα αποτελεί έναν τύπο δέρματος που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Ειδικότερα, τα άτομα που διαθέτουν τον συγκεκριμένο τύπο δέρματος, παρουσιάζουν έντονα συμπτώματα όπως κοκκινίλες, απολέπιση, κνησμό, και τσούξιμο. Ένας από τους βασικότερους λόγους της ευαίσθητης επιδερμίδας είναι η φυσιολογία του δέρματος και συγκεκριμένα ότι είναι πιο λεπτό από ότι το κανονικό.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι γυναίκες που διαθέτουν ευαίσθητο δέρμα, παρουσιάζουν έντονη ξηρότητα και ερεθισμό, τόσο μετά την χρήση σαπουνιού όσο και καλλυντικών. Η φροντίδα στις περιπτώσεις αυτές, κρίνεται αναγκαία, τόσο με την χρήση υψηλής ποιότητας προϊόντων περιποίησης όσο και με την ιατρική αισθητική προσώπου στις πιο δύσκολες περιπτώσεις.

Τύποι δέρματος και αισθητική προσώπου

Όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς, οι τύποι δέρματος είναι αρκετοί και κάθε ένας από αυτούς έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Το σίγουρο είναι ότι κάθε άνθρωπος αναζητάει το καλύτερο για την αισθητική και κυρίως του προσώπου του, αφού πρόκειται για τον καθρέπτη την εξωτερικής εμφάνισης.

Πέραν όμως της αισθητικής του προσώπου, μια καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα, συμβάλει και στην βελτίωση της ψυχολογίας και της αυτοπεποίθησης Κατά συνέπεια, η περιποίηση που προσώπου αποτελεί μια βασική ανάγκη για κάθε γυναίκα ή άνδρα.

Όποιο τύπο δέρματος και αν έχετε, η κατάλληλη προσέγγιση μιας ολοκληρωμένης φροντίδας, θα βοηθήσει στην τόνωση και αναζωογόνησή του. Στο Κέντρο Αισθητικής μας, η περιποίηση προσώπου αποτελεί μία από τις βασικότερες υπηρεσίες αισθητικής, στην οποία δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση.

Εάν ενδιαφέρεστε για τα βέλτιστα αποτελέσματα στην δική σας επιδερμίδα, δεν έχετε παρά να επικοινωνήστε μαζί μας ή να μας επισκεφτείτε στον εξειδικευμένο χώρο μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *