fbpx

Τα ευεργετικά οφέλη θεραπευτικού πεντικιούρ στα κάτω άκρα

θεραπευτικό πεντικιούρ

Το θεραπευτικό πεντικιούρ αποτελεί τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο περιποίησης των κάτω άκρων που αντιμετωπίζουν προβλήματα σκλήρυνσης, κάλων, μυκητιάσεων κλπ. Τα ευεργετικά οφέλη του θεραπευτικού πεντικιούρ είναι τεράστια, αφού όχι μόνο θα σας παρέχει άμεση ανακούφιση, αλλά θα εξαλείψει και όλα τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζετε και σχετίζονται με τα πόδια ή τα νύχια.

Τα πόδια άλλωστε, αποτελούν το μέρος του σώματος που καθημερινά δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις. Η ορθοστασία, το φόρεμα των παπουτσιών για πολλές ώρες και το βάρος του σώματος που καλούνται καθημερινά να υποστούν, είναι αρκετοί παράγοντες για να οδηγήσουν στην εμφάνιση προβλημάτων. Ωστόσο η περιποίηση άκρων και νυχιών, καθώς και η θεραπεία τους είναι πολύ ευκολότερη από ότι φαντάζεστε. Μάλιστα μπορεί να γίνει άμεσα και εντελώς ανώδυνα.

Τι είναι το θεραπευτικό πεντικιούρ;

Το θεραπευτικό πεντικιούρ αποτελεί τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο για την αντιμετώπιση αισθητικών και δερματολογικών προβλημάτων στα πόδια. Οι ρίζες της συγκεκριμένης τεχνικής μάλιστα κρατούν από την αρχαιότητα. Ειδικότερα, ο Ιπποκράτης είχε αναφέρει σε γραπτά του για τα προβλήματα σκλήρυνσης του δέρματος στα πόδια και τους τρόπους θεραπείας τους.

Η εφαρμογή του θεραπευτικού πεντικιούρ γίνεται με την χρήση κατάλληλων και αποστειρωμένων εργαλείων καθώς και αντισηπτικού σπρέι. Πρόκειται για μια τεχνική που θυμίζει το απλό πεντικιούρ, αλλά όπως θα δούμε και παρακάτω διαφέρει ως προς την προσέγγιση και τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει.

Σε τι διαφέρει το απλό πεντικιούρ από το θεραπευτικό πεντικιούρ;

Η διαδικασία που εφαρμόζεται στο θεραπευτικό πεντικιούρ είναι παρόμοια με αυτή στο απλό πεντικιούρ, με βασικότερη διαφορά ότι απαιτεί μια πιο εξειδικευμένη προσέγγιση από κάποιο κέντρο αισθητικής που διαθέτει τους κατάλληλους επαγγελματίες.

Με απλά λόγια, το θεραπευτικό πεντικιούρ γίνεται από εξειδικευμένους ποδολόγους, οι οποίοι θα φροντίσουν να εξαλείψουν την εμφάνιση προβλημάτων που σχετίζονται με τα πόδια και τα νύχια. Οι περιπτώσεις αυτές, είτε πιο εύκολες είτε δυσκολότερες, απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Ειδικά στις περιπτώσεις που το θεραπευτικό πεντικιούρ απευθύνεται σε διαβητικούς, ο χειρισμός απαιτεί τεράστια προσοχή και πρέπει να γίνεται μόνο από έμπειρους και εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Θεραπευτικό πεντικιούρ: τι περιλαμβάνει

Το θεραπευτικό πεντικιούρ περιλαμβάνει έναν σύνολο ενεργειών που αποσκοπούν στην περιποίηση, την φροντίδα και την αποκατάσταση προβλημάτων που σχετίζονται με το δέρμα και τα νύχια των ποδιών. Συγκεκριμένα, οι παθήσεις που αντιμετωπίζονται με την διαδικασία αυτή είναι:

 • Σκλήρυνση του δέρματος, κυρίως λόγω της πίεσης και της καθημερινής καταπόνησης.
 • Εμφάνιση κάλων, κυρίως λόγω της χρήσης ακατάλληλων υποδημάτων.
 • Υπερκεράτωση στις φτέρνες, τα πέλματα και το μετατάρσιο.
 • Ονυχοκρύπτωση, όταν δηλαδή το νύχι μπαίνει μέσα στο δέρμα.
 • Μύκητες, μυρμηγκιές, τύλοι και άλλα παρόμοια περιστατικά.

Πως γίνεται το θεραπευτικό πεντικιούρ;

Η διαδικασία που ακολουθείται στο θεραπευτικό πεντικιούρ, περιλαμβάνει συγκεκριμένα βήματα, ανάλογα πάντοτε με την φύση του προβλήματος που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Συγκεκριμένα, τα βήματα που ακολουθούν οι έμπειροι και εξειδικευμένοι ποδολόγοι του αισθητικού κέντρου Chic & Beauty είναι:

 1. Μούλιασμα και απολύμανση των ποδιών.
 2. Αφαίρεση βερνικιού νυχιών ένα υπάρχει.
 3. Κόψιμο νυχιών και λιμάρισμα
 4. Καθαρισμός των επωνυχίων
 5. Αφαίρεση των κάλων και τον σκληρών σημείων του δέρματος.
 6. Απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων.
 7. Ενυδάτωση των ποδιών.
 8. Μάλαξη – Μασάζ με τοποθέτηση μάσκας για βαθύτερη ενυδάτωση.
 9. Πέρασμα βερνικιού νυχιών (εάν το επιθυμείτε).

Τα αποτελέσματα μετά το θεραπευτικό μασάζ είναι αμέσως ορατά και αισθητά, αφού θα νιώσετε μια υπέροχη ανακούφιση. Ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση ενός εξειδικευμένου θεραπευτικού πεντικιούρ, κυμαίνεται στην μία με δύο ώρες, ανάλογα πάντα με την περίπτωση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Θεραπευτικό πεντικιούρ για μύκητες

Η μύκητες αποτελούν μια από τις συχνότερες παθήσεις των ποδιών. Η εμφάνισή τους κυρίως οφείλεται στην ύπαρξη υγρασίας και μπορούν να εμφανιστούν τόσο στο δέρμα όσο και τα νύχια του ποδιού. Στις περιπτώσεις αυτές, η αντιμετώπιση της λοίμωξης πρέπει να γίνεται άμεσα, προκειμένου να επανέλθει το φυσιολογικό τον ποδιών και να περιοριστεί η εξάπλωση του προβλήματος.

Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της συγκεκριμένης πάθησης είναι φυσικά το θεραπευτικό πεντικιούρ για μύκητες. Ανάλογα με την σοβαρότητα της κατάστασης, το εξειδικευμένο μας προσωπικό θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Πάντοτε ακολουθώντας όλους τους κανόνες υγιεινής και την χρήση αποστειρωμένων εργαλείων, το θεραπευτικό πεντικιούρ θα σας απαλλάξει από τους μύκητες των ποδιών μέσα σε πολύ λίγο χρόνο.

Εάν ενδιαφέρεστε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού για θεραπευτικό πεντικιούρ από το κέντρο αισθητικής Chic & Beauty, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 210-5777457 και 210-5777606 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *