fbpx

Τα οφέλη του χαλαρωτικού μασάζ

Τα Οφέλη του χαλαρωτικού μασάζ

Τα οφέλη του χαλαρωτικού μασάζ είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους. Η τεχνική του μασάζ προέρχεται από την αρχαιότητα, με αναφορές σε χώρες της Ασίας έως και πέντε χιλιάδες χρόνια πριν. Επιπρόσθετα, και στην αρχαία Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην εποχή του Ιπποκράτη (το 430 π.Χ. περίπου) το μασάζ αποτελούσε μια αρκετά διαδεδομένη  μέθοδο θεραπείας και χαλάρωσης.

Στην εποχή μας, μπορεί κανείς να βρει αρκετές τεχνικές μασάζ, με δημοφιλέστερες το χαλαρωτικό μασάζ, το θεραπευτικό, το λεμφικό και το αθλητικό. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα αναλύσουμε τα οφέλη του χαλαρωτικού μασάζ, ή αντιστρές όπως πολλοί το αναφέρουν.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το μασάζ, αποτελεί μια ανάγκη για ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων. Ωστόσο ο ανδρικός πληθυσμός δεν είναι τόσο εξοικειωμένος με την συγκεκριμένη πρακτική, αφού μόλις το 15% των ενηλίκων την εφαρμόζουν. Αντιθέτως, ο ενήλικος γυναικείος πληθυσμός δείχνει μεγαλύτερη στροφή στο μασάζ, αφού ένα  ποσοστό μεγαλύτερο από 25% επιλέγει συχνά το χαλαρωτικό μασάζ.

Οι ευεργετικές ιδιότητες ενός χαλαρωτικού μασάζ

Οι ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρει το χαλαρωτικό μασάζ στο ανθρώπινο σώμα είναι πάρα πολλές. Η συγκεκριμένη τεχνική μάλαξης, ικανοποιεί όχι μόνο σωματικές ανάγκες, αλλά και ψυχολογικές. Άλλωστε η φροντίδα και το άγγιγμα  που επιβάλει η τεχνική του χαλαρωτικού μασάζ, συμβάλει στην βελτίωση της ψυχολογίας, την απομάκρυνση του άγχους και την συνολική χαλάρωση του σώματος.

Μετά από έντονη άσκηση ή την ένταση της καθημερινότητας, το χαλαρωτικό  μασάζ είναι σε θέση να απομακρύνει τη κούραση και να προσφέρει στον οργανισμό σας μια συνολική χαλάρωση. Επιπρόσθετα, το μασάζ προτείνεται σε έναν μεγάλο αριθμό περιπτώσεων ως εναλλακτική θεραπεία κατά του πόνου. Όπως θα αναλύσουμε και στην συνέχεια, οι ιδιότητες της συγκεκριμένης τεχνικής θα προσφέρουν τεράστια οφέλη στην ψυχοσωματική σας υγεία.

Χαλαρωτικό μασάζ ιδιότητες

Οι ιδιότητες και τα οφέλη του χαλαρωτικού μασάζ σίγουρα δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Πέρα από την τόνωση του δέρματος και των μυών, που αποτελούν και τους βασικούς λόγους που κάποιος επιλέγει την συγκεκριμένη τεχνική μασάζ, τα  οφέλη είναι πολύ περισσότερα. Ένα από τα σημαντικότερα θα λέγαμε είναι η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και η επαναφορά του καρδιακού παλμού σε φυσιολογικά επίπεδα.

Όπως προαναφέραμε, βασική ιδιότητα είναι και η μείωση του στρες και της κόπωσης. Και όπως είναι γνωστό, το στρες προκαλεί έναν σημαντικό αριθμό προβλημάτων στην υγεία ενός ανθρώπου. Κατά συνέπεια, ακόμη και το χαλαρωτικό μασάζ, προσφέρει σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες.

Επιπροσθέτως, στα οφέλη του χαλαρωτικού μασάζ συμπεριλαμβάνεται και η αντιμετώπιση πόνων του σώματος καθώς και πονοκεφάλων. Τέλος, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και την βελτίωση της ψυχολογίας όσων το επιλέγουν. Συγκεκριμένα, έρευνες έχουν αποδείξει ότι το τακτικό μασάζ, είναι σε θέση να εξαλείψει την εμφάνιση της κατάθλιψης.

Οι ανωτέρω ιδιότητες θα λέγαμε ότι αποτελούν τα σημαντικότερα οφέλη του μασάζ, χωρίς ωστόσο να είναι τα μόνα. Μερικές ακόμη θετικές επιδράσεις που έχουν παρατηρηθεί σε άτομα που επιλέγουν το συχνό μασάζ είναι και η γρηγορότερη ανάπλαση του δέρματος, η μείωση συσπάσεων και κραμπών, η ανακούφιση από ημικρανίες κλπ.

Πότε το μασάζ είναι θεραπευτικό και πότε χαλαρωτικό;

Μια συχνή ερώτηση που καλούμαστε να απαντήσουμε στο κέντρο αισθητικής Chic and beauty είναι το πότε το μασάζ είναι θεραπευτικό και πότε χαλαρωτικό. Η βασική διαφορά των δύο αυτών ειδών μασάζ είναι φυσικά ο σκοπός για τον οποίο εφαρμόζεται η εκάστοτε τεχνική. Έτσι, το χαλαρωτικό μασάζ έχει ως κύριο στόχο την απομάκρυνση του άγχους και την συνολική χαλάρωση του σώματος, ενώ το θεραπευτικό την αντιμετώπιση διαφόρων μορφών πόνου.

Αν και οι δύο αυτές πρακτικές παρουσιάζουν αρκετές ομοιότητες ως προς τις ιδιότητες και τα οφέλη που προσφέρουν, η βασική διαφορά τους είναι στην τεχνική που εφαρμόζεται. Οι μαλάξεις που περιλαμβάνει η εκάστοτε πρακτική διαφέρει ως προς τον χειρισμό, τα σημεία πίεσης καθώς και την ένταση με την οποία θα εφαρμοστούν.

Απολαύστε ένα χαλαρωτικό μασάζ στο Chic and Beauty

Νιώθετε και εσείς την ένταση και την πίεση της καθημερινότητας; Κάθε μέρα που περνάει φαίνεται ολοένα και πιο κουραστική; Οι αντοχές σας έχουν μειωθεί και θέλετε μια συνολική χαλάρωση; Νιώθετε ότι το άγχος έχει αυξηθεί και θέλετε να ξεφύγετε από την συγκεκριμένη κατάσταση;

Εάν αναζητάτε οτιδήποτε από τα παραπάνω, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας και να κλείσετε ένα ραντεβού ώστε να απολαύσετε ένα χαλαρωτικό μασάζ στο Chic and Beauty.

Το Κέντρο αισθητικής μας διαθέτει τους πιο έμπειρους και εξειδικευμένους επαγγελματίες για κάθε είδος μασάζ. Είτε λοιπόν θέλετε ένα χαλαρωτικό μασάζ, είτε οποιοδήποτε άλλο είδος, είμαστε εδώ για να σας προσφέρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *