fbpx

Σύσφιξη δέρματος – Ποια είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος;

Σύσφιξη δέρματος

Κατά καιρούς ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό ατόμων, αναζητά ποιες είναι οι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι για σύσφιξη δέρματος αφού υπάρχει έστω και σε μία περιοχή πάνω στο σώμα τους χαλάρωση δέρματος.

Το χαλαρό δέρμα τόσο σε άντρες όσο και γυναίκες είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Με την πάροδο του χρόνου, το ανθρώπινο δέρμα χάνει την ελαστικότητα και χαλαρώνει. Οι περιοχές με την πιο συνήθη χαλάρωση είναι το στήθος, οι μηροί, τα μπράτσα, οι γλουτοί και η κοιλιά.

Δεν είναι όμως μόνο ο χρόνος που συμβάλλει στην χαλάρωση του δέρματος. Παράγοντες που επηρεάζουν την χαλάρωση του δέρματος εκτός από τον χρόνο, είναι οι εξής:

 • Απότομη απώλεια βάρους
 • Ορμονικές διαταραχές
 • Ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες
 • Εγκυμοσύνη
 • Κληρονομικότητα
 • Φυσική γήρανση

Η χαλάρωση του δέρματος, δεν είναι ίδια για όλους τους ανθρώπους, αφού μπορεί να βρίσκεται σε διαφορετικά σημεία και διαφορετικό βαθμό και ένταση, για τον λόγο αυτό οι μέθοδοι σύσφιξης σώματος διαφοροποιούνται και ποικίλλουν ανάλογα την περίπτωση

Είναι καλό να γνωρίζετε πως όταν υπάρχει χαλάρωση, θα πρέπει να εντοπιστεί σε ποια κατηγορία ανήκει και να αντιμετωπιστεί αντίστοιχα.

Η χαλάρωση μπορεί να είναι είτε επιδερμική είτε μυϊκή. Η μυϊκή χαλάρωση μπορεί να βελτιωθεί με μηχανήματα ηλεκτροθεραπείας και παθητική γυμναστική. Η επιδερμική χαλάρωση όμως είναι κάτι πιο περίπλοκο αφού συνήθως απαιτείται η βελτίωση και των δυο ειδών χαλάρωσης, επιδερμικής και μυϊκής.

Σύσφιξη δέρματος με φυσικό τρόπο

Η μέθοδος σύσφιξη σώματος με φυσικό τρόπο, μπορεί να φανεί αρκετά χρήσιμη για αρκετούς. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό και κατανοητό όμως, πως καθοριστικό ρόλο σε αυτό παίζει η γυμναστική και η σωστή διατροφή.

Επιπλέον, η σύσφιξη δέρματος, χρειάζεται χρόνο, ιδίως όταν αντιμετωπίζουμε την χαλάρωση του δέρματος με φυσικό τρόπο. Είναι αδύνατον να φανεί θεαματική αλλαγή σε σύντομο χρονικό διάστημα ακόμα και αν καταβάλλετε το 100% των δυνατοτήτων σας.

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει αυτό να σας απογοητεύσει και να σας αποθαρρύνει να ξεκινήσετε την δική σας προσπάθεια, φέρνοντας στην επιφάνεια την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

Αλλάξτε διατροφικές συνήθειες

Το σώμα μας για να είναι και να διατηρηθεί σφικτό, θα πρέπει να τρέφεται σωστά ο οργανισμός μας. Είναι καλό να αποφεύγονται οι λιπαρές τροφές και να αντικαθίστανται με πρωτεϊνες. Η πρωτεϊνη είναι το βασικό συστατικό για την σύσφιξη δέρματος, η οποία θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο καθημερινό σας διατροφολόγιο προκειμένου να δείτε  το δέρμα σας να αλλάζει.

Οι καλύτερες τροφές, πλούσιες σε πρωτεϊνη είναι:

 • στήθος κοτόπουλο ή γαλοπούλα
 • σολωμός
 • αβγά
 • βρώμη
 • σπανάκι

Προσπαθήστε να αποφεύγετε τροφές με ζάχαρη, οι οποίες είναι αρκετά επιβλαβείς για τον ανθρώπινο οργανισμό ενώ παράλληλα δεν του προσφέρουν τίποτα, παρά μόνο παροδική ευχαρίστηση.

Παραμείνετε ενυδατωμένοι καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας

Είναι εξίσου σημαντικό η καθημερινή σας ενυδάτωση να γίνει τρόπος ζωής και όχι αγγαρεία της στιγμής.

Το νερό είναι άκρως ενυδατικό για τον οργανισμό και συνολικά το ανθρώπινο σώμα, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών και βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος. Εάν σας φαίνεται δύσκολη η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού, μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας ροφήματα που εκτελούν τον ίδιο σκοπό.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί το τσάι κανέλας με εκχύλισμα green tea και μέλι. Το συγκεκριμένο ρόφημα επιταχύνει τις καύσεις, θρέφει τους μύες και ενδυναμώνει με φυσικό τρόπο το δέρμα.

Οι ενυδατικές κρέμες προσώπου και σώματος θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση 2-3 φορές την ημέρα αφού κρατάνε το δέρμα σας ενυδατωμένο, διατηρώντας την ελαστικότητά του.

Γυμναστική για ενδυνάμωση

Προφανώς, το χαλαρό δέρμα χρειάζεται γυμναστική προκειμένου να γίνει ενδυνάμωση. Οι ασκήσεις που θα πρέπει να ακολουθηθούν, ανάλογα την προβληματική περιοχή που πρέπει να ενδυναμωθεί, διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Καθείς έχει διαφορετικό σωματότυπο και οι ασκήσεις εκγύμνασης, ενδυνάμωσης και σύσφιξης δεν μπορούν να είναι ίδιες για όλους όσους έχουν χαλάρωση στο σώμα τους.

Αν και υπάρχουν στο διαδίκτυο αρκετές προτάσεις ασκήσεων για σύσφιξη σώματος, είναι καλύτερα να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό – γυμναστή, ο οποίος θα ασχοληθεί με το δικό σας σώμα και τις ανάγκες του.

Οι γενικές ασκήσεις προσφέρουν ένα γενικό αποτέλεσμα και όχι το επιθυμητό.

Εάν πάλι αποφασίσετε να κάνετε γυμναστική στο σπίτι, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με το πρόγραμμα γυμναστικής που θα ακολουθήσετε και να μην ξεπεράσετε τα όρια σας, καθώς αυτό όχι μόνο βοηθητικό δεν είναι αλλά και επιβαρυντικό για το σώμα σας.

Σύσφιξη δέρματος με κρέμα

Η σύσφιξη δέρματος με κρέμες είναι μία ακόμα μέθοδος αντιμετώπισης του χαλαρού δέρματος. Ανάλογα το μέγεθος και την ένταση της προβληματικής περιοχής, θα πρέπει να γίνεται η επιλογή της κρέμας για την σύσφιξη δέρματος.

Στο εμπόριο υπάρχουν διάφορες κρέμες με συσφικτική δράση οι οποίες πιθανόν να έχουν και άλλες ιδιότητες όπως την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Φυσικά κάθε κρέμα θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί συνδυαστικά με μία ισορροπημένη διατροφή, άσκηση και αρκετό νερό για καλύτερο αποτέλεσμα.

*Tip: Επιλέγετε κρέμες με βιταμίνη Ε και Α οι οποίες βοηθούν στην διατήρηση και στην ενίσχυση της ελαστικότητας του δέρματος.

Θεραπεία για σύσφιξη δέρματος με μηχανήματα

Το Κέντρο Αισθητικής Chic and Beauty στην Αθήνα, σας προτείνει ολοκληρωμένα πακέτα θεραπειών και σύσφιξης που είναι ικανά να ανταποκριθούν στις ανάγκες και των πιο απαιτητικών περιπτώσεων.

Μία συνεδρία στο Chic and Beauty στο Κέντρο Αισθητικής στο Περιστέρι, θα σας πείσει για την αποτελεσματικότητα της μεθόδου σύσφιξης σώματος με μηχανήματα.

Σύσφιξη δέρματος με τη μέθοδο RF

H μέθοδος RF αποτελεί μία αναίμακτη μέθοδο σμίλευσης του χαλαρού δέρματος, εκπέμποντας ραδιοσυχνότητες οι οποίες μεταφέρονται στο βάθος του δέρματος.

Οι ραδιοσυχνότητες που εκπέμπονται  προκαλούν διέγερση των ινοβλαστών βοηθώντας την παραγωγή κολλαγόνου, την παραγωγή ελαστίνης και την σύσφιξη του συνδετικού ιστού. Εκτός από την σύσφιξη, οι ραδιοσυχνότητες RF είναι κατάλληλες για την μείωση του τοπικού πάχους, την μείωση πόντων και την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Η θεραπεία RF μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς περιορισμούς σε ηλικία ή εποχή αφού δεν προκαλείται φωτοευαισθησία.

Σύσφιξη δέρματος με Κρυοθεραπεία

Στην μέθοδο σύσφιξης με Κρυοθεραπεία, όπως δηλώνει και το όνομα της, το σώμα μας υποβάλλεται σε  εξαιρετικά χαμηλή θερμοκρασία.

Με τον τρόπο αυτό το σώμα ξεκινάει να καταναλώνει περισσότερες θερμίδες αφού αυξάνεται ο μεταβολικός μας ρυθμός.

Η κρυοθεραπεία έχει σαν αποτέλεσμα:

 • Την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας
 • Την απώλεια βάρους
 • Την σύσφιξη του δέρματος
 • Την ενίσχυση του ανοσοποιητικού
 • Την μείωση του άγχους και της κούρασης

Σύσφιξη δέρματος με ηλεκτροθεραπεία – MEDISLIM

Η ηλεκτροθεραπεία θεωρείται επίσης κατάλληλη θεραπεία για την σύσφιξη στήθους και γλουτών, που βιώνουν την μεγαλύτερη χαλάρωση.

Με την χρήση του medislim, στέλνονται παλμοί στους μυς, προκαλώντας την σύσπαση τους. Η ηλεκτροθεραπεία χρησιμοποιείται στις εξής περιοχές:

 • Γλουτοί
 • Στήθος
 • Κοιλιά
 • Μηρούς

Σύσφιξη δέρματοςμε 3D Ultherapy HIFU

Το Ultherapy είναι μία σύγχρονη μη επεμβατική μέθοδος για την ανόρθωση και σύσφιξη της επιδερμίδας. Με την χρήση υπερήχων εξουδετερώνει την επίδραση του χρόνου και της βαρύτητας στο δέρμα, προσφέροντας σας την σφριγηλότητα που αναζητάτε.

Η διαδικασία είναι αναίμακτη και ανώδυνη, αφού βασίζεται στις αναγεννητικές δυνάμεις του ίδιου του οργανισμού για την καταπολέμηση της χαλάρωσης.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, με μεγάλη διάρκεια ενώ το κόστος του αρκετά προσιτό. Αποκτήστε το σώμα των ονείρων σας ανώδυνα, χωρίς νυστέρι και χωρίς παρενέργειες.

Σύσφιξη δέρματος με BTL EXILIS

Η BTL Exilis είναι μία ακόμα μη επεμβατική θεραπεία η οποία χρησιμοποιείται στο πρόσωπο και στο σώμα συνδυάζοντας την ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων (3.4Mhz μέχρι 120 Watts) και υπερήχων, παρέχοντας μια πλήρως ελεγχόμενη θέρμανση στην περιοχή εφαρμογής.

Σκοπός της θέρμανσης της περιοχής εφαρμογής είναι η αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος και των βαθύτερων στρωμάτων του λιπώδους ιστού

Η θερμοκρασία ελέγχεται σε πραγματικό χρόνο καθώς υπάρχει θερμόμετρο στην κεφαλή της συσκευής.

Κατά την διάρκεια της θεραπείας, η θερμοκρασία αυξάνεται στους 40-42° C σχεδόν για 5 λεπτά βοηθώντας ην αύξηση παραγωγής κολλαγόνου.

Αποτέλεσμα της αύξησης θερμοκρασίας η σύσφιξη του δέρματος.

Η χρήση της συσκευής είναι κατάλληλη για άτομα με ήπια έως αρκετά δύσκολα προβλήματα λιπώδους ιστο με αποτελέσματα ορατά από την πρώτη κιόλας χρήση της συσκευής.

Θα απαλλαγώ από το πλαδαρό δέρμα με την μέθοδο σύσφιξης δέρματος με μηχανήματα;

Το πλαδαρό δέρμα δεν θα σας απασχολεί άλλο!

Τα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας σε συνδυασμό με τις πεπειραμένες αισθητικούς μας θα δώσουν στο σώμα σας αυτό που χρειάζεται και σε εσάς την χαμένη σας αυτοπεποίθηση.

Οι εξειδικευμένοι και έμπειροι αισθητικοί μας, αφού εντοπίσουν την προβληματική περιοχή και κάνουν διάγνωση, θα σας προτείνουν την θεραπεία που χρειάζεστε για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης.

Εμπιστευτείτε την σύσφιξη του δέρματος σας στους ειδικούς και δείτε θεαματική αλλαγή στο σώμα σας.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 2105 57 77 457.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *