fbpx

Καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας ανέκαθεν αποτελούσε πρόβλημα για το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών, αν όχι όλων. Από μικρή ηλικία σχεδόν όλες οι γυναίκες, αναρωτιόμαστε πως θα φύγει η κυτταρίτιδα στα πόδια και πως θα απαλλαγούμε μία για πάντα από αυτήν. Η κυτταρίτιδα αποτελεί έναν από τους χειρότερους εχθρούς της γυναίκας και δεν κάνει διακρίσεις στην σωματοδομή. Γυναίκες αδύνατες, άλλες γεμάτες, έστω και σε μικρό βαθμό έχουν κυτταρίτιδα.

Αρκετά συχνά δίνονται tips για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Λειτουργούν όμως όλα τα tips; Αν συνδυαστούν θα έχουν καλύτερη επίδραση στην και συνεπώς καλύτερα αποτελέσματα;

Κυτταρίτιδα στα πόδια

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται δειλά δειλά στα πόδια, μέχρι να εξαπλωθεί και στα υπόλοιπα μέρη του σώματος μας (μηρός, γάμπα, κοιλιά, χέρια).

Η πιο συνήθης περιοχή που βασανίζει και κυριαρχεί, είναι τα πόδια από μικρή κιόλας ηλικία. Η κυτταρίτιδα όπως μπορεί να αντιμετωπιστεί, μπορεί και να αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου, αφού η ελαστικότητα του δέρματος μειώνεται.

Η πρόληψη πάντα θα είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας.

Που οφείλεται το γεγονός ότι έχω κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα οφείλει την ύπαρξη της σε διάφορους παράγοντες όπως:

 • Κακή διατροφή
 • Κληρονομικότητα
 • Ορμονικές διαταραχές
 • Έλλειψη άσκησης
 • Αλκοόλ
 • Κάπνισμα
 • Διαταραχές στην λέμφο
 • Γήρανση

Όπως γίνεται αντιληπτό δεν είναι μόνο ένας ο παράγοντας που έχουμε κυτταρίτιδα, αλλά περισσότεροι, μερικοί από τους οποίους δεν μπορούν να ελεγχθούν (κληρονομικότητα,, ορμονικές διαταραχές, διαταραχές λεμφικού συστήματος).

Βοηθάει το νερό στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας;

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν διεξαχθεί, το νερό βοηθάει στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Συστήνεται μάλιστα η κατάποση 2 λίτρων νερών κάθε μέρα αλλά και η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε νερό όπως για παράδειγμα τα αγγούρια, τα μήλα, τα καρπούζια και οι πιπεριές.

Επιπλέον ένα πλούσιο σε φρούτα και λαχανικά διατροφολόγιο, μας βοηθάει να μειώσουμε σημαντικά το λίπος  στον οργανισμό μας.

Μερικές τροφές που πιθανόν να σας φανούν χρήσιμες για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας είναι οι εξής:

 • Πορτοκάλια & Γκρέιπφρουτ: Αυτά τα εσπεριδοειδή αποτελούν πλούσια πηγή Βιταμίνης C, ενισχύοντας την κυκλοφορία του αίματος και συμβάλλοντας στην διάσπαση του λίπους.
 • Λιναρόσπορος: Από τους πιο πλούσιους σε φυτικές ίνες και πρωτεϊνη σπόρους. Ο λιναρόσπορος βοηθάει στο αδυνάτισμα και κατ’επέκταση στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Τέλος, το γνωστό σε όλους μας πράσινο τσάι θα πρέπει να ενταχθεί στην καθημερινότητα μας αφού θεωρείται βοηθητικό στην μείωση της κυτταρίτιδας.

Είναι σημαντική η άσκηση για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας

Η άσκηση είναι σημαντική όχι μόνο για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας αλλά συνολικά για την υγεία μας. Με την ολιγόλεπτη καθημερινή άσκηση, τονώνεται όλος μας ο οργανισμός, ενεργοποιείται ο μεταβολισμός μας ενώ παράλληλα γίνεται καύση λίπους.

Με σωστή διατροφή και κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και κατάποση αρκετού νερού, η όψη του φλοιού πορτοκαλιού θα μειωθεί αισθητά, όχι όμως ολοκληρωτικά.

 

Πως φεύγει η κυτταρίτιδα γρήγορα;

Όταν εντοπίσουμε την κυτταρίτιδα στο σώμα μας, παρατηρώντας την μας ενοχλεί όλο και περισσότερο και διαρκώς ψάχνουμε τρόπους για το πως θα φύγει η κυτταρίτιδα γρήγορα.

Πολλά άρθρα υπόσχονται εξαφάνιση της κυτταρίτιδας σε 4 μόλις ημέρες.

Η κυτταρίτιδα, δεν μπορεί να εξαφανιστεί μαγικά από πάνω μας. Ιδανικά θα ήταν υπέροχο, στον πραγματικό όμως κόσμο δεν είναι εφικτό.

Πολλές σπιτικές συνταγές κατά της κυτταρίτιδας, κάποιες αρκετά διαδομένες, κάποιες όχι, κάνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα την παρουσία τους αισθητή κυρίως το καλοκαίρι όπου εκθέτουμε περισσότερο το σώμα μας.

Άλλο τόσο όμως κάνουν αισθητή την παρουσία τους και καλλυντικά προϊόντα που υπόσχονται άμεσα, μόνιμα και θεαματικά αποτελέσματα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Παράλληλα όμως με τις καλλωπιστικές κρέμες κατά της κυτταρίτιδας, αλλάζουμε διατροφικές συνήθειες καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα φρούτων, λαχανικών και νερού ενώ παράλληλα ξεκινάμε γυμναστική. Ακολουθώντας αυτά τα βήματα (για μικρό χρονικό διάστημα αφού πιεζόμαστε και δεν είναι ο τρόπος ζωής που έχουμε επιλέξει εν συνειδήσει), θεωρούμε πως στο αντίστοιχο σύντομο χρονικό διάστημα θα δούμε άλλο άνθρωπο, με δέρμα λείο και απαλό, χωρίς την όψη πορτοκαλιού.

Δυστυχώς, αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Ίσως δούμε βελτίωση στο σώμα μας ακολουθώντας συγκεκριμένες συνήθειες και υϊοθετόντας διαφορετικό τρόπο ζωής, σίγουρα όμως όχι γρήγορα.

 Ο Θεός χρειάστηκε 7 ημέρες να δημιουργήσει τον κόσμο και εμείς περιμένουμε να αλλάξουμε την δημιουργία χρόνων σε 5 ημέρες;

Προϊόντα για την κυτταρίτιδα – Είναι αποτελεσματικά;

 

Πολλά προϊόντα του εμπορίου για την κυτταρίτιδα, υπόσχονται θαύματα όσον αφορά την αντιμετώπιση της. Είναι δυνατόν ένα προϊόν, το οποίο απλώνεται επιδερμικά να έχει θεαματικά αποτελέσματα;

Τα προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας, συνδυαστικά με σωστή διατροφή, αρκετή κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και νερού, γυμναστική και μαλάξεις, επιφανειακά τουλάχιστον δίνουν την αίσθηση πως η κυτταρίτιδα καταπολεμάται αποτελεσματικά.

Όταν γίνεται χρήση τους, σε συνδυασμό με τα προαναφερθέντα και την ψυχολογία μας που αλλάζει αφού καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξεφορτωθούμε την κυτταρίτιδα, νιώθουμε πως μειώνεται ενώ στην πραγματικότητα η αλλαγή που βλέπουμε δεν ανταποκρίνεται καν στην πραγματικότητα.

Λεμφικό μασάζ για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας – Μύθος ή αλήθεια

Το λεμφικό μασάζ έχει αποδειχθεί πως συμβάλλει δραστικά στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Όταν το λεμφικό σύστημα (το οποίο αποτελείται από αδένες, λεμφαδένες, αγγεία, αμυγδαλές, σπλήνα, θύμος αδένας και αδενοειδείς εκβλαστήσεις) υπολειτουργεί ο οργανισμός παύει να λειτουργεί ανοσοποιητικά και να αποβάλλει λίπη και τοξίνες που περισσεύουν.

Με το λεμφικό μασάζ επιτυγχάνεται η σωστή λειτουργία του λεμφικού συστήματος και της λέμφου, αποβάλλοντας με τον τρόπο αυτό ό,τι έχει συσσωρευτεί και δεν έχει αποβληθεί από τον οργανισμό.

Για να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα το λεμφικό μασάζ όπως κάθε θεραπεία, θα πρέπει να είμαστε τυπικοί όσον αφορά τον κύκλο θεραπειών και την συχνότητα.

Η κυτταρίτιδα δεν φεύγει ποτέ

Αν είστε από τις γυναίκες που πιστεύουν πως η κυτταρίτιδα δεν φεύγει ποτέ, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Η κυτταρίτιδα ήρθε για να φύγει.

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως όσα αναγράφηκαν παραπάνω δεν είναι χρήσιμα και βοηθητικά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Σίγουρα όμως μόνο αυτά δεν αρκούν.

Στο κέντρο αισθητικής Chic and Beauty στο Περιστέρι, θα βρείτε ολοκληρωμένες προτάσεις, υψηλής ποιότητας, αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας και λιποδιάλυσης σε οικονομικές τιμές.

Δείτε την διαφορά που επιθυμείτε χωρίς παρεμβατικές μεθόδους, αναίμακτα

Ενδεικτικά οι υπηρεσίες που προσφέρουμε είναι οι εξής:

 • Cavitation
 • 3D Ultherapy HIFU
 • Thermoslim
 • Κρυολιπόλυση
 • Vacuum
 • Lipolaser
 • Lipolaser
 • Electroporation – Μεσοθεραπεία Σώματος

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας και τα πακέτα προσφορών που είναι ενεργά το τρέχον διάστημα, επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 57 77 457.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *