fbpx

Πως θα απαλλαγώ από τις ρυτίδες;

Πως θα απαλλαγώ από τις ρυτίδες

Οι ρυτίδες αποτελούν πτυχώσεις του δέρματος, οι οποίες εμφανίζονται καθώς η επιδερμίδα του ανθρώπου γερνά. Ένας από τους χειρότερους εφιάλτες κάθε γυναίκας, αφού στο αντίκρισμα της πρώτης ρυτίδας τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται ιδιαίτερα δύσκολα.

Έχει αποδειχθεί, ότι οι πρώτες ρυτίδες εμφανίζονται κυρίως στο πρόσωπο και συγκεκριμένα σε περιοχές όπου οι εκφράσεις είναι έντονες και το δέρμα αναδιπλώνεται. Ωστόσο μπορούν να εμφανιστούν και σε άλλα μέρη του σώματος, με συχνότερα τον λαιμό και τα χέρια.

Η εμφάνιση των ρυτίδων αποτελεί την φυσική πορεία του δέρματος, ωστόσο σε άλλους εμφανίζονται πολύ νωρίτερα και σε άλλους πολύ αργότερα. Παρακάτω θα αναλύσουμε τα αίτια εμφάνισης των ρυτίδων, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους θα απαλλαγείτε από αυτές.

Που οφείλονται οι ρυτίδες;

Με το πέρασμα του χρόνου, ο άνθρωπος υποβάλλεται στην διαδικασία της γήρανσης, όπου το δέρμα γίνεται σταδιακά ξηρότερο, λεπτότερο και λιγότερο ελαστικό. Κάτι τέτοιο φυσικά οδηγεί στην αδυναμία της γρήγορης ανάπλασής του και στην εμφάνιση των ρυτίδων.

Ο σημαντικότερος παράγοντας που οδηγεί στην εμφάνιση των ρυτίδων είναι κυρίως οι εκφράσεις του προσώπου. Άτομα με έντονες εκφράσεις τείνουν να εμφανίζουν ρυτίδες από νεαρή ακόμα ηλικία, οι οποίες με το πέρασμα του χρόνου βαθαίνουν και γίνονται πιο έντονες.

Ωστόσο η εκφράση του προσώπου δεν είναι ο μόνος παράγοντας.

Έχει αποδειχθεί ότι οι παράγοντες που ενισχύουν την ανάπτυξη των ρυτίδων είναι πολύ περισσότεροι και αφορούν τόσο τις διατροφικές συνήθειες όσο και γενικά την καθημερινότητα ενός ανθρώπου.

Ειδικότερα, μερικοί από αυτούς είναι:

 • Το κάπνισμα.
 • Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και γενικά σε UV ακτινοβολία.
 • Η μειωμένη κατανάλωση νερού.
 • Η μειωμένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.
 • Το έντονο στρες.

Σε γενικές γραμμές, οι ρυτίδες εξαρτώνται από το κολλαγόνο του δέρματος, το οποίο είναι και αρμόδιο για την γρήγορη ανάπλασή του. Όσο μειώνονται τα επίπεδα κολλαγόνου στο δέρμα, τόσο αυξάνεται η εμφάνιση των ρυτίδων.

Πως διακρίνονται οι ρυτίδες;

Σίγουρα όλοι γνωρίζεται τα βασικά για τις ρυτίδες. Αυτό που αρκετοί όμως αγνοούν, είναι ότι δεν είναι όλες ίδιες. Μάλιστα, οι ρυτίδες διακρίνονται σε διάφορες κατηγορίες, ανάλογα με την αιτία πρόκλησής τους. Οι βασικότερες κατηγορίες είναι:

 1. Ρυτίδες Έκφρασης: Μια από τις συχνότερες κατηγορίες ρυτίδων, οι οποίες όπως προαναφέραμε σχηματίζονται από τις έντονες εκφράσεις ενός ατόμου. Η εμφάνισή τους γίνεται από νεαρή ηλικία και αυξάνονται με το πέρασμα του χρόνου.
 2. Συμπίεσης: Πρόκετειται συνήθως για προσωρινές ρυτίδες οι οποίες κάνουν την εμφάνισή τους μετά από αρκετές ώρες ύπνου στην ίδια στάση. Εξ αιτίας δηλαδή της συμπίεσης του δέρματος σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Αν και προσωρινές, μπορεί να έχουν και μόνιμα αποτελέσματα εάν η επιδερμίδα είναι ήδη επιβαρυμένη.
 3. Βαρυτικές: Οφείλονται στην φυσιολογική απώλεια του κολλαγόνου του δέρματος η οποία έρχεται όσο ένας άνθρωπος γερνάει. Η αφυδάτωση του δέρματος αποτελεί παράγοντα που επιταχύνει την εμφάνισή τους.
 4. Ελαστικές: Οφείλονται κυρίως στην έντονη έκθεση στον ήλιο η οποία οδηγεί και στην μείωση των επιπέδων ελαστίνης του δέρματος. Η εμφάνισή του συγκεκριμένου τύπου ρυτίδων είναι αρκετά συχνή και στην περιοχή του λαιμού.
 5. Ατροφικές: Είναι οι ρυτίδες που εμφανίζονται κυρίως στο πρόσωπο και οδηγούν στην αδυναμία της άμεσης επαναφοράς του δέρματος μόλις υποστεί ένα τράβηγμα. Αν και σε γενικές γραμμές η συγκεκριμένη κατηγορία ρυτίδων οφείλεται στην φυσιολογική γήρανση του δέρματος, η έντονη ξηρότητα του δέρματος μπορεί να επιταχύνει την εμφάνισή τους.

Φυσικά η κατηγοριοποίηση των ρυτίδων μπορεί να γίνει και με βάση την περιοχή στην οποία εμφανίζονται. Έτσι οι ρυτίδες διακρίνονται σε:

 • Μετώπου
 • Περιστοματικές
 • Λαιμού
 • Χεριών
 • Σώματος

Πως αντιμετωπίζονται οι ρυτίδες στο μέτωπο;

Όπως εύκολα μπορεί να κατανοήσει κανείς, με το πέρασμα του χρόνου, οι ρυτίδες στο μέτωπο είναι ένα φυσικό φαινόμενο που όλοι οι άνθρωποι θα υποστούν. Ωστόσο ακολουθώντας μια σωστή διατροφή, μένοντας συνεχώς ενυδατωμένοι και αποφεύγοντας συνήθειες όπως η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και το κάπνισμα, μπορούν να συμβάλουν στην καθυστέρηση της εμφάνισής τους. Άλλωστε, η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η πρόληψη.

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι ακόμη και εάν έχει διαπιστωθεί η εμφάνιση ρυτίδων στο μέτωπο, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να τις αντιμετωπίσετε. Φυσικά οι μέθοδοι αντιμετώπισης θα πρέπει να γίνουν από έναν εξειδικευμένο επαγγελματία με την χρήση σύγχρονων και ενδεδειγμένων τεχνολογιών.

Στο κέντρο αισθητικής Chic & Beauty διαθέτουμε τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό και ένα άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ρυτίδες στο μέτωπο με την χρήση της τεχνολογίας RF. Το RF προσώπου αποτελεί μια εξαιρετική μέθοδο σύσφιξης και αναδόμησης της επιδερμίδας του προσώπου.

Περιστοματικές ρυτίδες – Πως αντιμετωπίζονται;

Οι περιστοματικές ρυτίδες, έχει αποδειχθεί ότι εμφανίζονται σε μεγαλύτερο βαθμό στις γυναίκες. Οι σημαντικότεροι παράγοντες που ενισχύουν την ανάπτυξή τους είναι το κάπνισμα, οι εκφράσεις του προσώπου,  η έκθεση στον ήλιο και η κληρονομικότητα.

Η συγκεκριμένη κατηγορία αποτελεί μία από τις δυσκολότερες στην αντιμετώπισή του. Ωστόσο, η εξέλιξη της τεχνολογίας και τα υπερσύγχρονα μηχανήματα που διαθέτει το κέντρο αισθητικής Chic & Beauty, μας δίνει την δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις περιστοματικές ρυτίδες. Μερικές από τις δημοφιλέστερες και αποτελεσματικές μεθόδους που χρησιμοποιούμε είναι:

 1. RF Προσώπου
 2. 3D Ultherapy HIFU
 3. Θεραπεία Micro Needling

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την περιποίηση προσώπου και την αντιμετώπιση κάθε είδους ρυτίδων, δεν έχετε παρά να επικοινωνήστε μαζί μας. Η ομορφιά είναι ένα δικαίωμα για όλους, και οι σύγχρονες τεχνολογίες μας θα σας βοηθήσουν να την επιτύχετε στον μέγιστο βαθμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *