fbpx

Πανάδες από τον ήλιο: Τρόποι αντιμετώπισης

Πανάδες από τον ήλιο

Το καλοκαίρι είναι επίπονο για την επιδερμίδα του προσώπου. Τα ευαίσθητα ή πολύ λευκά δέρματα, συχνά εμφανίζουν πανάδες από τον ήλιο. Τρόποι αντιμετώπισης όμως υπάρχουν, και ευτυχώς μπορείς πλέον να επιλέξεις μια θεραπεία για τις πανάδες που ταιριάζει καλύτερα στο δέρμα και τις συνήθειες σου.

Πως δημιουργούνται οι πανάδες από τον ήλιο

Οι πανάδες οφείλονται σε διαταραχές παραγωγής μελανίνης. Σε κάποιες περιοχές του δέρματος γίνεται μεγαλύτερη έκκριση μελανίνης κι έτσι προκαλείται χρωματική ανομοιομορφία.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι από τους οποίους δημιουργούνται οι πανάδες από τον ήλιο:

  1. Οι υπεριώδεις ακτινοβολίες, ιδίως το καλοκαίρι όπου περνάμε πολλές ώρες κάτω από δυνατό ήλιο.
  2. Η ηλικία, που εντείνει τη δημιουργία πανάδων.
  3. Η κληρονομικότητα, που συχνά υπαγορεύει την ποιότητα του δέρματος.
  4. Η αποτρίχωση, με άμεση έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακό.
  5. Ορμονικοί παράγοντες, όπως στις έγκυες γυναίκες ή άλλοι.

Εάν λοιπόν το δέρμα όπου με τάση στις πανάδες, θα πρέπει να προσέχεις ιδιαίτερα την έκθεση σου στον ήλιο.

Τρόποι πρόληψης για τις πανάδες από τον ήλιο

Η προστασία της επιδερμίδας του προσώπου είναι σημαντική. Υπάρχουν ορισμένοι εύκολοι τρόποι τρόποι πρόληψης για τις πανάδες από τον ήλιο:

  • Βάλε αντηλιακό χειμώνα-καλοκαίρι, τουλάχιστον 30 SPF, 15-30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο. Επανέλαβε κάθε 2-3 ώρες.
  • Το καλοκαίρι απέφευγε την έκθεση στον ήλιο 12:00-16:00
  • Στον δυνατό ήλιο φόρα πάντα καπέλο με μεγάλο γείσο.

Είναι σημαντικό να ακολουθείς τα παραπάνω βήματα σταθερά για να προσφέρεις στο πρόσωπό σου την καλύτερη δυνατή πρόληψη για τις πανάδες από τον ήλιο.

Εξαφανίστε τις πανάδες με δερμοαπόξεση με διαμάντι

Η δερμοαπόξεση με διαμάντι είναι μια καινοτόμα θεραπεία αντιγήρανσης που εξαφανίζει ποικίλες ανομοιομορφίες του δέρματος, αφαιρώντας την ανώτερη στιβάδα της επιδερμίδας που χρειάζεται ανάπλαση. Το δέρμα διεγείρεται και αναζωογονείται με φυσικό τρόπο.

Χάρη στη δερμοαπόξεση με διαμάντι, τα κατεστραμμένα κύτταρα, τα μαύρα στίγματα, οι ρύποι και το σμήγμα αφαιρούνται ριζικά. Το δέρμα μένει λείο και καθαρό, ενεργοποιούνται τα αναπλαστικά κύτταρα και η παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου.

Η δερμοαπόξεση με διαμάντι είναι μια ιδιαίτερη περιποίηση προσώπου ενάντια στις δυσχρωμίες και τις πανάδες, για όλες τις ηλικίες.

Ακόμα και την ίδια ημέρα της θεραπείας, θα μπορείς να κυκλοφορείς με πρόσωπο που θα έχει λεία και ομοιόμορφη απόχρωση, αλλά πάντα με χρήση αντηλιακού. Πες αντίο στις  πανάδες με δερμοαπόξεση με διαμάντι.

Διαδικασία για τις πανάδες στα Chic and Beauty

Γνωρίζοντας ότι τα σημάδια στην επιδερμίδα του προσώπου ταλαιπωρούν πολλούς άντρες και γυναίκες, στο κέντρο αισθητικής Chic and Beauty ακολουθούμε ειδική διαδικασία για τις πανάδες προσαρμοσμένη στο δικό σου δέρμα. Οι δερματικές δυσχρωμίες όπως οι πανάδες αντιμετωπίζονται με ποικίλους τρόπους.

Οι θεραπείες μπορεί να περιλαμβάνουν συνδυασμό μεθόδων για βαθύ καθαρισμό ή ακόμα και ιατρική αισθητική προσώπου. Η δερμοαπόξεση με διαμάντι και η λεύκανση (whitening) του προσώπου είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση των πανάδων.

Δερμοαπόξεση με διαμάντι

Η δερμοαπόξεση με διαμάντι προσφέρει βαθιά απολέπιση και ενυδάτωση. Η επιδερμίδα του προσώπου συσσωρεύει υπολείμματα ρύπων, νέφους και μακιγιάζ, νεκρά κύτταρα και λιπαρότητα. Έτσι, το δέρμα δεν αναπνέει σωστά, ξηραίνεται και ταλαιπωρείται.

Η δερμοαπόξεση με διαμάντι αφαιρεί όλα τα ζημιογόνα στοιχεία και ενεργοποιεί την ανάπλαση των κυττάρων. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται ορισμένες φορές τον χρόνο ανάλογα με τις ανάγκες

Λεύκανση whitening

Η λεύκανση (whitening) είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για κάθε τύπο δέρματος που προσδίδει όλα τα θρεπτικά  όπως υαλουρονικό, βιταμίνες και οξέα, και καθαρίζει σε βάθος. Έχει διαβαθμίσεις ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος και την ηλικία.

Η λεύκανση ή whitening προσώπου όχι μόνο απαλύνει τις υπάρχουσες κηλίδες γήρανσης αλλά και αποτρέπει τη δημιουργία νέων. Η όλη διαδικασία περιλαμβάνει απολέπιση, εφαρμογή ειδικών καθαριστικών και θρεπτικών gel, μασάζ προσώπου κ.α. Συστήνεται ιδιαίτερα μετά το καλοκαίρι όπου η έκθεση στον ήλιο είναι μεγαλύτερη και το πρόβλημα των πανάδων εντείνεται.

Στο Chic and Beauty έχουμε όλη τη γνώση και εμπειρία για να σου προτείνουμε τους πιο ιδανικούς τρόπους αντιμετώπισης για τις πανάδες από την ήλιο. Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε τις ιδιαίτερες ανάγκες της επιδερμίδας σας.

Μοίρασε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr

Επικοινωνήστε μαζί μας

Scroll to Top