fbpx

Τι είναι το μασάζ κυτταρίτιδας και πως βοηθάει

μασάζ κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα επηρεάζει πολλές γυναίκες αλλά και ένα μικρό ποσοστό ανδρών. Μπορεί να ξεκινήσει την εμφάνιση της ακόμα και από την εφηβεία, εξαιτίας της κληρονομικότητας, της διατροφής, των απότομων αλλαγών βάρους κ.α.

Το μασάζ κυτταρίτιδας είναι μια φυσική μέθοδος καταπολέμησης της κυτταρίτιδας που βοηθάει στη βελτίωση της όψης του δέρματος σε συγκεκριμένες περιοχές στο σώμα, όπως γλουτοί, μηροί και γόνατα.

Τι είναι το μασάζ κυτταρίτιδας

Το μασάζ κυτταρίτιδας συνδυάζει διάφορες μεθόδους μαλάξεων που λειτουργούν βαθιά μέσα στους ιστούς του δέρματος. Είναι μια τεχνική για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας με φυσικό τρόπο και χρησιμοποιείται από πολύ παλιά.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας γίνονται δυναμικές μαλάξεις στο συσσωρευμένο λίπος, το οποίο σιγά-σιγά μαλακώνει και τελικά “κυλάει” μακριά από το συγκεκριμένο σημείο. Μαζί, ενεργοποιείται η κυκλοφορία του αίματος που βοηθάει στη διατήρηση λείας επιδερμίδας.

Αντίθετα με τα συνηθισμένα μασάζ σώματος, το μασάζ κυτταρίτιδας επικεντρώνεται στις περιοχές όπου παρουσιάζεται το πρόβλημα. Συνήθως, ο εξειδικευμένος αισθητικός ξεκινάει από τα “ψωμάκια”, συνεχίζει στο εσωτερικό των γλουτών, την περιοχή γύρω από τα γόνατα και έπειτα στο υπόλοιπο πόδι.

Με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιείται όλη η περιοχή αλλά και το υπόλοιπο σώμα.

Στη συνέχεια, γίνονται πιο δυναμικές μαλάξεις. Ο αισθητικός ξεκινάει ζυμώνοντας, τραβώντας και τεντώνοντας πολύ απαλά το δέρμα για να χαλαρώσει ο λιπώδης ιστός. Έπειτα εφαρμόζει τεχνικές όπως “τσιμπήματα” διασπώντας το λίπος που έχει συσσωρευτεί κάτω από το δέρμα.

Καθώς προχωράει η θεραπεία, το λίπος γίνεται πιο εύπλαστο. Οι δυναμικές μαλάξεις εναλλάσσονται με ελαφριά κρατήματα ώστε να μην υπάρχει καταπόνηση του δέρματος στις περιοχές που επηρεάζονται από την κυτταρίτιδα.

Συγχρόνως εφαρμόζονται και ειδικά έλαια με συστατικά της φύσης που ωφελούν το δέρμα. Χάρη στο μασάζ, τα έλαια εισχωρούν βαθιά μέσα στους ιστούς κι έτσι δρουν στον μέγιστο βαθμό.

Το μασάζ κατά της κυτταρίτιδας τελειώνει με χαλαρωτικά και ηρεμιστικά αγγίγματα. Με το πέρας της συνεδρίας, παραμένετε για λίγη ώρα στην ίδια θέση, έτσι ώστε το σώμα αλλά και το πνεύμα, να έχουν τον χρόνο που χρειάζονται για να αφομοιώσουν την όλη διαδικασία.

Πως βοηθάει το μασάζ κυτταρίτιδας

Το μασάζ βοηθάει στη μείωση της κυτταρίτιδας με 4 βασικούς τρόπους:

  • ανακατανέμει τα λιποκύτταρα
  • μειώνει την κατακράτηση υγρών
  • βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος
  • ενδυναμώνει τους συνδετικούς ιστούς
  • ενεργοποιεί την επιδερμίδα

Ακόμα και μετά από μικρό χρονικό διάστημα με τακτικές συνεδρίες, θα δείτε βελτίωση στην ελαστικότητα του δέρματος και την επιδερμίδα να είναι πιο λεία.

Ποια είναι η συχνότητα που πρέπει να κάνω

Προτείνεται να κάνετε μασάζ κυτταρίτιδας κάθε εβδομάδα για λίγο καιρό, ιδιαίτερα όταν αποφασίσετε να δράσετε δυναμικά εναντίων της κυτταρίτιδας. Αφού το πρόβλημα μειωθεί, οι συνεδρίες γίνονται όταν το έχετε ανάγκη ή για συντήρηση.

Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε το μασάζ με άλλες θεραπείες ενάντια στην κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος, όπως η πρεσσοθεραπεία και η κρυολιπόλυση, μαζί με υγιεινές καθημερινές συνήθειες.

Για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο οποιαδήποτε θεραπεία καταπολέμησης κυτταρίτιδας, χρειάζεται να υιοθετήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, που περιλαμβάνει: μεγάλη κατανάλωση νερού, υγιεινή διατροφή χωρίς υδατάνθρακες, μείωση καπνίσματος, καφέ και αλκοόλ και αερόβια γυμναστική.

Ποια είναι τα οφέλη του μασάζ κυτταρίτιδας

Το μασάζ είναι ένας φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος για μείωση της κυτταρίτιδας με πολλά οφέλη.

Όπως και με άλλες θεραπείες, το μασάζ κυτταρίτιδας επικεντρώνεται στη βελτίωση της κυκλοφορίας και τη μείωση συσσώρευσης λίπους. Μαζί, λαμβάνετε και όλες τις ευεργετικές ιδιότητες ενός μασάζ σώματος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, χαλαρώνετε και αφιερώνετε μια πολύ ιδιαίτερη ώρα στον εαυτό σας. Η ίδια η φυσική επαφή είναι ευεργετική για το δέρμα αλλά και την ψυχολογία.

Έτσι, θα έχετε μια ολιστική θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας, αλλά και ένα αίσθημα ευεξίας και ηρεμίας που βοηθάει στην εύρυθμη λειτουργία όλου του σώματος.