fbpx

Κυτταρίτιδα στα γόνατα: 5 εύκολοι τρόποι για να την εξαφανίσετε

Κυτταρίτιδα στα γόνατα

Η κυτταρίτιδα στα γόνατα είναι μία αρκετά συχνή κατάσταση που επηρεάζει, την αυτοπεποίθηση των περισσότερων ανθρώπων, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ενώ υπάρχουν αρκετές συμβουλές ομορφιάς για την παραλία, η κυτταρίτιδα στα γόνατα χρήζει της ιδιαίτερης προσοχής σας.

Η κυτταρίτιδα επηρεάζει πάνω από το 90% των γυναικών και πάνω από το 50% των ανδρών. Ας δούμε μαζί, τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το σώμα σας να δείξει πιο σφριγηλό στην περιοχή των γονάτων.

Πρώτα, όμως, ας μιλήσουμε λίγο για τις αιτίες που δημιουργούν κυτταρίτιδα στα γόνατα και γενικά στα πόδια.

Πού οφείλεται η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα είναι ουσιαστικά η όψη φλοιού πορτοκαλιού, που προκαλείται από εναποθέσεις λίπους υποδόρια, οι οποίες δημιουργούν στην επιδερμίδα αυτούς του κυματισμούς. Σε γενικές γραμμές, κυτταρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε σημείο του σώματος που υπάρχει λίπος. Οι πιο συχνές περιοχές είναι οι μηροί, οι γλουτοί, τα γόνατα, η κοιλιά και τα μπράτσα.

Η κυτταρίτιδα στα γόνατα και τα πόδια, επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Αυτοί μπορεί να είναι:

  • η κληρονομικότητα
  • το συνολικό σωματικό λίπος
  • η ηλικία
  • ο τύπος του δέρματος

Γιατί έχουμε κυτταρίτιδα στα πόδια;

Η εμφάνιση της κυτταρίτιδας στα πόδια, δεν εξαρτάται τόσο από το σωματικό βάρος. Πιο πολύ επηρεάζεται με την κατανομή του λίπους σε όλο το σώμα. Ειδικά στις γυναίκες, κατά τη διάρκεια της εφηβείας το λίπος διοχετεύεται πιο συχνά σε αρκετά σημεία του ποδιού.

Το κάτω μέρος του σώματος είναι πάντα πιο πιθανό να εμφανίσει κυτταρίτιδα, ακριβώς γιατί έχει περισσότερο λιπώδη ιστό. Όσο αυτός αυξάνεται, τόσο πιέζει το δέρμα εσωτερικά, ενώ ο συνδετικός ιστός το κρατάει προς τα κάτω.

Πρέπει να κάνω γυμναστική για να φύγει η κυτταρίτιδα;

Κάθε σώμα είναι διαφορετικό και μοναδικό. Η κυτταρίτιδα είναι περισσότερο δομικό θέμα οργανισμού, παρά κιλών. Σε κάθε περίπτωση η γυμναστική μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Συμβούλιο Άσκησης, η τακτική γυμναστική είναι το κλειδί για την απώλεια λίπους και τη μείωση της κυτταρίτιδας. Μάλιστα, αναφέρει πως η αεροβική είναι ένας εξαιρετικός τρόπος άσκησης, ενώ εξίσου θετικά αποτελέσματα έχουν τα βάρη και οι ασκήσεις αντίστασης.

Ωστόσο, μην απογοητευτείτε αν ξεκινήσετε γυμναστική και δεν δείτε αμέσως βελτίωση. Οι γυμναστικές ασκήσεις δεν σημαίνει ότι θα εξαφανίσουν την κυτταρίτιδα μέσα σε λίγες μέρες. Απλά θα βοηθήσουν το δέρμα και το σώμα σας να την ελέγχει καλύτερα. Αυτό που συνιστούμε είναι να βρείτε το είδος της γυμναστικής που σας ταιριάζει, και να είστε συνεπείς στις προπονήσεις σας.

Οι 5 τρόποι αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας στα γόνατα

Ανεξάρτητα από την ηλικία ή το βάρος σας, υπάρχουν τρόποι για να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα στα γόνατα. Τα πέντε πιο εύκολα βήματα για να μειώσετε την εμφάνισή της είναι:

  1. Γυμναστική
  2. Διατροφή
  3. Μασάζ
  4. Νερό
  5. Λιποδιάλυση

Η υγιεινή διατροφή, η επαρκής πρόσληψη νερού και η γυμναστική θα βοηθήσουν σίγουρα. Ειδικά αν ο οργανισμός σας αποθηκεύει πιο εύκολα και γρήγορα λίπος, τότε θα πρέπει να είστε συνεπής με τις ώρες των γευμάτων και να στραφείτε σε ένα πρόγραμμα χαμηλών λιπαρών, πίνοντας ταυτόχρονα αρκετό νερό.

Το τοπικό μασάζ είναι ένας ακόμη τρόπος να βοηθήσετε το δέρμα να αντιμετωπίσει την κυτταρίτιδα. Ειδικά το λεμφικό μασάζ είναι σχεδιασμένο για να βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα ο κάθε ιστός να μπορεί να λειτουργεί καλύτερα, χωρίς να συσσωρεύει λίπος.

Τέλος, η λιποδιάλυση είναι ένα είδος θεραπείας που μειώνει την κυτταρίτιδα, αναμορφώνοντας την υφή της επιδερμίδας. Δεν θεωρείται χειρουργική επέμβαση και πραγματοποιείται σε ινστιτούτα ομορφιάς και κέντρα αισθητικής. Μάλιστα, οι τεχνικές λιποδιάλυσης έχουν προχωρήσει τόσο, που μπορούν να γίνουν πλήρως αποτελεσματικές, όταν διενεργούνται από έμπειρους ανθρώπους.

Μάθετε περισσότερα για την Αναίμακτη λιποδιάλυση με μηχανήματα – Έχει παρενέργειες;

Κλείστε ραντεβού για να αντιμετωπίσετε άμεσα την κυτταρίτιδα.


Στην Chic & Beauty η κυτταρίτιδα μπορεί να αποτελέσει παρελθόν. Με την κατάλληλη τεχνογνωσία, τα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και εξειδικευμένους αισθητικούς, μπορείτε να πείτε αντίο στην κυτταρίτιδα και να καλωσορίσετε ένα μέλλον χωρίς όψη “φλοιού πορτοκαλιού”.

Ακολουθήστε μας στο Facebook και το Instagram για να μείνετε ενημερωμένοι για τις προσφορές και τις νέες υπηρεσίες μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *