fbpx

Τρόποι καταπολέμησης ρυτίδων

Τρόποι καταπολέμησης ρυτίδων

Οι ρυτίδες αποτελούν ένα σημαντικό ζήτημα αισθητικής για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Σίγουρα η εμφάνισή τους είναι αναπόφευκτη κάποια στιγμή της ζωής μας, ωστόσο οι τρόποι καταπολέμησης ρυτίδων είναι αρκετοί και μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από αυτές για αρκετά χρόνια.

Πριν όμως αναλύσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αντιμετωπίσετε την εμφάνιση ρυτίδων, καλό θα ήταν να δούμε μερικές αναλυτικές πληροφορίες για το τι ακριβώς είναι.

Τι είναι οι ρυτίδες;

Οι ρυτίδες αποτελούν πτυχές που σχηματίζονται στο δέρμα και είναι φυσικό αποτέλεσμα της διαδικασίας της γήρανσης. Ωστόσο πέρα από την ηλικία, αρκετοί είναι οι παράγοντες που επιταχύνουν την εμφάνισή τους με βασικότερους από αυτούς την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, την διατροφή και γενικά τον τρόπο ζωής, όπως το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, ο κακός ύπνος κλπ.

Η εμφάνιση των ρυτίδων ξεκινάει περίπου στην ηλικία των 25 ετών, αφού η παραγωγή του κολλαγόνου από τον ανθρώπινο οργανισμό αρχίζει να μειώνεται. Ωστόσο με την υιοθέτηση ενός υγιεινού τόπου ζωής, την κατάλληλη προστασία του δέρματος και την χρήση συγκεκριμένων μεθόδων, μπορείτε να δείτε εκπληκτικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση των ρυτίδων.

Φυσικοί τρόποι καταπολέμησης ρυτίδων

Οι φυσικές θεραπείες μπορούν να κάνουν κυριολεκτικά θαύματα στο πρόβλημα των ρυτίδων. Οι κρέμες περιποίηση προσώπου από φυσικά συστατικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο μπορούν να σας βοηθήσουν σημαντικά στην μάχη κατά των ρυτίδων. Και όλα αυτά χωρίς καμία παρενέργεια.

Ωστόσο στόχος του συγκεκριμένου άρθρου είναι να σας παρέχουμε έναν αναλυτικό οδηγό στο πώς να καταπολεμήσετε τις ρυτίδες και για αυτό δεν θα περιοριστούμε μόνο στην χρήση προϊόντων. Ειδικότερα, στο κέντρο αισθητικής Chic and Beauty γνωρίζουμε πως το σημαντικότερο βήμα είναι να προλάβουμε την εμφάνιση των ρυτίδων πριν χρειαστεί να τις καταπολεμήσουμε.

Με την κατάλληλη φροντίδα του δέρματος μπορούμε να το επιτύχουμε. Τι σημαίνει αυτό; Μα φυσικά να ακολουθήσετε μερικούς απλούς κανόνες οι οποίοι θα καθυστερήσουν την διαδικασία γήρανσης του δέρματος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Καταπολέμηση των ρυτίδων με σωστή περιποίηση του δέρματος

Όπως προαναφέραμε, ένας βασικός παράγοντας που οδηγεί στην εμφάνιση ρυτίδων είναι η έκθεση στον ήλιο. Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει να αποφεύγετε την έκθεση στο ήλιο τις ώρες που η ακτινοβολία του είναι στο αποκορύφωμά της και συγκεκριμένα τις μεσημεριανές ώρες.

Σίγουρα τα οφέλη του ήλιου στον οργανισμό μας είναι τεράστια, ωστόσο προσπαθήστε να εκτίθεστε σε αυτόν κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες όπου μπορείτε να επωφεληθείτε από όλα τα ευεργετικά στοιχεία του ήλιο χωρίς να κινδυνέψει η επιδερμίδα σας. Επιπρόσθετα, η χρήση αντηλιακής κρέμας κρίνεται απαραίτητη σε κάθε σας έξοδο τις ώρες αυτές.

Υιοθέτηση ενός σωστού τρόπου ζωής

Ένας υγιεινός τρόπος ζωής προσφέρει τεράστια οφέλη στον οργανισμό. Ένα από αυτά είναι και η καταπολέμηση των ρυτίδων. Για να το επιτύχετε αυτό θα πρέπει να αποφύγετε ορισμένες συνήθειες οι οποίες αποδεδειγμένα συμβάλουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας γήρανσης. Οι συνήθειες αυτές είναι:

  1. Το κάπνισμα
  2. Η κατανάλωση αλκοόλ
  3. Ο μειωμένος ή κακός ύπνος

Επιπρόσθετα, μια ισορροπημένη διατροφή συμβάλει επίσης πολύ θετικά στην επιδερμίδα. Προσπαθήστε λοιπόν να υιοθετήσετε μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά και φρούτα, καθώς και τροφών που προσφέρουν τα απαραίτητα λιπαρά οξέα στον οργανισμό (ελαιόλαδο, κρόκος αβγού, ξηροί καρποί, αβοκάντο, λάδι καρύδας κλπ).

Ιατρικοί τρόποι αντιμετώπισης ρυτίδων

Ακολουθώντας όλες τις ανωτέρω συμβουλές, σίγουρα θα έχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο κάποιες ρυτίδες μπορεί και πάλι να εμφανιστούν. Τα ευχάριστα νέα είναι ότι με την σύγχρονη ιατρική αισθητική προσώπου μπορείτε να εξαλείψετε τις ρυτίδες και να αποκτήσετε μια υπέροχη επιδερμίδα. Η χρήση των κατάλληλων θεραπειών και των σύγχρονων μηχανημάτων μπορούν να σας προσφέρουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους και τις θεραπείες καταπολέμησης ρυτίδων δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε με το κέντρο αισθητικής μας. Οι εξειδικευμένοι μας επαγγελματίες θα σας παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *