fbpx

Πανάδες: Θεραπείες για την αντιμετώπισή τους!

πανάδες

Το φετινό καλοκαίρι, άφησε φεύγοντας πολλά ”αναμνηστικά”, όπως πανάδες, φακίδες, ελιές κλπ. Ο ήλιος ήταν αρκετά έντονος και σχετικά επικινδυνότερος από ότι συνήθως και το κλοκαίρι του ’22 θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν ένα από τα θερμότερα των δεκαετιών.

Ας μιλήσουμε για τα ”απομεινάρια” του καλοκαιριού στο δέρμα μας.

Τι είναι οι πανάδες και πως δημιουργούνται

Οι κηλίδες και οι δυσχρωμίες του δέρματος δημιουργούνται λόγω διαταραχής της διαδικασίας παραγωγής μελανίνης από τα μελανοκύτταρα της επιδερμίδας. Στην ουσία πρόκειται για μεγαλύτερη έκκριση μελανίνης σε κάποιες περιοχές του δέρματος η οποία προκαλεί χρωματική ανομοιομορφία.

Οι πανάδες μπορεί να ποικίλουν σε μέγεθος ή σε ένταση χρώματος, ενώ οι πιο συνήθεις περιοχές εμφάνισής τους είναι το πρόσωπο, ο λαιμός, τα χέρια και το ντεκολτέ, περιοχές δηλαδή που εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο.

Το καλοκαίρι οι καφέ κηλίδες είναι πιο έντονες ενώ το χειμώνα είτε εξαλείφονται είτε αποχρωματίζονται ελαφρώς.

Αίτια εμφάνισης στο δέρμα

Ήλιος – Υπεριώδεις Ακτινοβολίες
Οι πανάδες μπορούν να εμφανιστούν για πολλούς λόγους στην επιδερμίδα, ο βασικότερος όλων όμως είναι η εκτεταμένη παραμονή μας στον ήλιο χωρίς την χρήση αντηλιακού.

Ορμονικοί Παράγοντες
Συχνά γυναίκες που βρίσκονται σε περίοδο εγκυμοσύνης είναι πιο εύκολο να κάνουν πανάδες. Αυτό οφείλεται στο ότι τα οιστρογόνα υπέρ διεγείρουν τα κύτταρα της χρωστικής προκαλώντας την υπερπαραγωγή χρώματος με την έκθεση στον ήλιο. Η χρήση αντηλιακής προστασίας θα μειώσει σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης τους.

Ηλικία
Οι δυσχρωμίες στην επιδερμίδα είναι επίσης αποτέλεσμα και του περάσματος των χρόνων. Οι πανάδες που οφείλονται στην ηλικία συνήθως εμφανίζονται στα χέρια και στο ντεκολτέ.

Κληρονομικότητα
Όπως και σε κάθε τι άλλο, η ποιότητα του δέρματος σχετίζεται άμεσα και με την κληρονομικότητα. Είναι πιο πιθανό λοιπόν να εμφανίσει πανάδες ένα δέρμα που το “έχει”στο DNA του, παρά κάποιο άλλο που δεν επηρεάζεται από την κληρονομικότητα.

Πώς αντιμετωπίζονται

Πολλές πανάδες, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, το χειμώνα μειώνονται ή και εξαφανίζονται από μόνες τους. Σε αυτή την περίπτωση οι κηλίδες δεν είναι ούτε τόσο μεγάλες ούτε τόσο έντονες. Εάν όμως οι παναδες έχουν πλέον εγκατασταθεί και είναι μόνιμες και έντονες μπορούμε να κάνουμε μια σειρά από θεραπείες για την αντιμετώπισης τους.

Οι θεραπείες των πανάδων γίνεται κατά βάση το φθινόπωρο, αποφεύγοντας τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς τα συστατικά αυτά που περιέχονται στις κρέμες, είναι φωτοευαίσθητα και μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό. Για την αντιμετώπιση τους μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε μία μεγάλη γκάμα από κρέμες προσώπου, serum και επαγγελματικές θεραπείες.

Chic and Beauty και θεραπεία

Στο κέντρο αισθητικής Chic and Beauty υπάρχουν πλήθος θερσπειών που προσαρμόζονται ανάλογα τον τύπο δέρματός σας και τις ανάγκες του.

Οι δερματικές δυσχρωμίες και οι πανάδες αντιμετωπίζονται με ποικίλους τρόπους. Οι θεραπείες μπορεί να περιλαμβάνουν συνδυασμό μεθόδων για βαθύ καθαρισμό ή ακόμα και ιατρική αισθητική προσώπου:

Δερμοαπόξεση με διαμάντι

Είναι ότι πιο καινοτόμο έχει να παρουσιάσει σήμερα ο χώρος της Δερμοαπόξεσης προσφέροντας σημαντική αλλαγή στην όψη και στην υφή της επιδερμίδας με τον πιο φυσικό και φιλικό προς το δέρμα τρόπο.

Οι κεφαλές που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία δερμοαπόξεσης είναι ασφαλείς, διαμαντένιες κεφαλές, κομμένες με laser, οι οποίες απομακρύνουν τα νεκρά επιδερμικά κύτταρα, επιτυγχάνοντας την αύξηση των νέων και υγιών κυττάρων.

Είναι κατάλληλη για όσους αναζητούν εναλλακτική λύση σε σχέση με τις επεμβατικές μεθόδους και θέλουν τέλεια και άμεσα αποτελέσματα σε προβλήματα:

 • Ξηρότητας
 • Γήρανσης
 • Ακμής
 • Υπέρχρωσης
 • Κηλίδες
 • Φθορά από έκθεση στον ήλιο
 • Δυσχρωμιών
 • Πανάδων
 • Μεγάλων πόρων

Με την Δερμοαπόξεση Διαμαντιού (Diamond Dermabrasion) το δέρμα απολεπίζεται χρησιμοποιώντας μία ράβδο με μύτη από διαμάντι, μέσω συνεχόμενου καθαρισμού (scrubbing) και αναρρόφησης (vacuuming) σε όλη την επιφάνεια του δέρματος του προσώπου, λαιμού, χεριών κτλ.
Έτσι το γερασμένο και ταλαιπωρημένο δέρμα απομακρύνεται, ενώ παράλληλα διεγείρονται οι διαδικασίες ανάπλασης της επιδερμίδας, η κυκλοφορία του αίματος και ενθαρρύνεται η έκκριση κολλαγόνου.

Σε συνδυασμό με σωστές μεθόδους περιποιήσεις η Δερμοαπόξεση Διαμαντιού χαρίζει ένα δέρμα απαλό με ευχάριστη, όμορφη και λαμπερή όψη ήδη από την πρώτη συνεδρία

Θεραπεία Catiovital Προσώπου

Η CATIOVITAL είναι θεραπεία η οποία καθαρίζει το δέρμα σε βάθος, προσφέροντας όλα τα θρεπτικά συστατικά (υαλουρονικό, βιταμίνες και οξέα) βοηθώντας το δέρμα να φαίνεται πιο νεανικό. Αντιμετωπίζει τις ανάγκες κάθε τύπου δέρματος και είναι διαθέσιμο σε 7 παραλλαγές σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε πελάτη.

Οι 7 παραλλαγές της θεραπείας είναι:

 • Ρύθμιση λιπαρότητας
 • Βαθιά ενυδάτωση
 • Λεύκανση
 • Σύσφιξη
 • Αντιγήρανση
 • Θρέψη
 • Προετοιμασία πριν και μετά τον ήλιο
 • Θεραπεία ματιών (μαύρους κύκλους – οιδήματα – ρυτίδες).

Τα σημεία εφαρμογής της Catiovital είναι το πρόσωπο, ο λαιμός και το ντεκολτέ. Η περιοχή των ματιών δουλεύεται πάντα σε όλες τις περιπτώσεις, ανεξάρτητα από την θεραπεία που θα επιλέξουμε.

Κρέμα ενυδάτωσης

Τέλος, ο ολοκληρωμένος καθαρισμός προσώπου που σας προσφέρουμε περιλαμβάνει την τοποθέτηση κρέμας ενυδάτωσης η οποία έρχεται να ολοκληρώσει ένα υπέροχο αποτέλεσμα για το δέρμα σας, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί και μετά τις προαναφερθείσες θεραπείες. Άλλωστε η σωστή ενυδάτωση με την χρήση των κατάλληλων προϊόντων είναι απαραίτητο στοιχείο για την εξασφάλιση μιας υγιούς και λαμπερής επιδερμίδας.

Εάν λοιπόν και εσείς αναζητάτε για επαγγελματικές υπηρεσίες καθαρισμού προσώπου, δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε στους ειδικούς.