fbpx

Πεντικιούρ για άνδρες: Γιατί είναι σημαντικό

Πεντικιούρ για άνδρες

Το πεντικιούρ συνδέεται συχνά με τα πολύχρωμα νύχια και τα καλοκαιρινά πέδιλα. Στην πραγματικότητα όμως αποτελεί βασική περιποίηση των ποδιών τόσο για γυναίκες όσο και για άνδρες.

Σε πολλές χώρες του εξωτερικού το τακτικό ανδρικό πεντικιούρ είναι αρκετά δημοφιλές. Στην Ελλάδα κερδίζει συνεχώς οπαδούς, καθώς είναι πλέον κοινωνικά αποδεκτό αλλά υπάρχει και καλύτερη πληροφόρηση για την υγιεινή των ποδιών στους άνδρες.

Το ανδρικό δέρμα είναι από τη φύση του πιο τραχύ και εύκολα εμφανίζει κάλους και σκασίματα στις φτέρνες. Συχνά τα ανδρικά πόδια πάσχουν και από μυκητίαση. Σε αυτό συμβάλλουν τα αφημένα νύχια, το υπερβολικό κόψιμο των νυχιών και η έλλειψη προσοχής στις πρώτες αλλοιώσεις.

Στους κανόνες της ανδρικής μόδας το κλειστό παπούτσι είναι το μόνο που ταιριάζει σε outfit γραφείου ή σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Έτσι, τα πόδια έχουν λιγότερες ευκαιρίες να αερίζονται επαρκώς ακόμη και το καλοκαίρι. Αντίθετα η γυναίκες έχουν το ελεύθερο να φοράνε πέδιλα σχεδόν σε κάθε περίσταση. Αλλά και οι ανδρικές κάλτσες είναι συνήθως πιο χοντρές από τις γυναικείες και ευνοούν τον ιδρώτα.

Γιατί οι άνδρες πρέπει να κάνουν πεντικιούρ

Υγιή νύχια, κομμένα σωστά

Το να κόβεις τα νύχια των ποδιών με ωραίο τρόπο είναι συχνά δύσκολη υπόθεση, ιδίως για τα σκληρά ανδρικά νύχια. Το λάθος κόψιμο μπορεί να δημιουργήσει γωνίες που εισχωρούν στο δέρμα και είναι αρκετά επίπονες. Το επαγγελματικό πεντικιούρ του Chic and Beauty προσφέρει μια ολοκληρωμένη φροντίδα για τα νύχια ώστε να είναι ευπαρουσίαστα αλλά και υγιή.

Ο έμπειρος τεχνίτης νυχιών δίνει στα νύχια ένα ευθύγραμμο, λείο σχήμα. Επιπλέον, κόβει τα πετσάκια και αφαιρεί σχολαστικά κάθε ίχνος βρομιάς. Απαλλάσσει ουσιαστικά το ανδρικό πόδι από όλες τις πιθανές εστίες όπου δημιουργούνται μύκητες. Επιπλέον, τα νύχια σας θα είναι καλοσχηματισμένα, θα μπορείτε άνετα να φοράτε σανδάλια και να βγάζετε τα πόδια σας σε κοινή θέα.

Μαλακό δέρμα

Το δεύτερο καλύτερο στοιχείο του ανδρικού πεντικιούρ είναι η περιποίηση του δέρματος. Με το πεντικιούρ αφαιρούνται όλα τα νεκρά κύτταρα, το ξεφλουδισμένο δέρμα λειαίνει και οι κάλοι μικραίνουν. Με το που ολοκληρωθεί η απολέπιση, εφαρμόζεται μια καταπραϋντική κρέμα που ενυδατώνει το πόδι και διατηρεί το δέρμα λείο. Τέρμα λοιπόν οι άσχημες φτέρνες με σκληρές εξοχές που “κόβουν”, μαζί και οι κίτρινοι λεκέδες στις σόλες των παπουτσιών.

Πόδια που δε μυρίζουν

Μια πολύ καθαρή πατούσα χωρίς νεκρά κύτταρα και άλλα υπολείμματα, προσφέρει ασπίδα ενάντια στην κακοσμία και στη δημιουργία βακτηρίων και μυκήτων. Εάν συνδυάσετε επιπλέον μια καλή σκόνη για τα πόδια και απορροφητικές κάλτσες ποιότητας, δε θα έχετε πια φόβο να βγάλετε τα παπούτσια σας οποιουδήποτε.

Καλύτερη κυκλοφορία

Όπως ένα καλό μασάζ, έτσι και το πεντικιούρ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια και αναζωογονεί τις αρθρώσεις. Εκτός από την υγεία, με το πεντικιούρ διαθέτετε και λίγη ώρα για τον εαυτό σας. Είναι μια ευκαιρία για να χαλαρώσετε μουλιάζοντας τα πέλματα σε ζεστό νερό με άλατα, αλλά και να απολαύσετε ένα ελαφρύ μασάζ στις πατούσες και τα δάχτυλα των ποδιών. Μια εμπειρία ευεξίας για μυαλό και σώμα.

Στο Chic and Beauty, έμπειροι τεχνίτες νυχιών θα σας προσφέρουν ένα υπέροχο ανδρικό πεντικιούρ και ολοκληρωμένη περιποίηση ποδιών σχεδιασμένη ειδικά για άνδρες.