fbpx

Μη ενέσιμη Μεσοθεραπεία: Η περιποίηση του δέρματος μετά τον ήλιο

μη ενέσιμη μεσοθεραπεία

Η μη ενέσιμη μεσοθεραπεία είναι ένα βελτιωμένο σύστημα διαδερμικής μεταφοράς μικροποσοτήτων δραστικών ουσιών.

Στην παραδοσιακή μεσοθεραπεία η έγχυση ουσιών πραγματοποιείται με μικρο-ενέσεις στο χόριο και τη χρήση πολύ λεπτών βελονών οι οποίες τραυματίζουν το δέρμα και κάποιες φορές δημιουργούν ακόμα και μελανιές.

Η μη ενέσιμη μεσοθεραπεία είναι μια νέα, ανώδυνη τεχνική που καταργεί τη χρήση της βελόνας. Είναι μια εξελιγμένη θεραπεία ομορφιάς που αφορά στο πρόσωπο, αλλά και την περιοχή των γλουτών και των μηρών, όπου εμφανίζεται η κυτταρίτιδα.

Τι πετυχαίνουμε

Η διείσδυση των ουσιών επιτυγχάνεται με την εφαρμογή ενός ειδικά ρυθμιζόμενου roller στην προς θεραπεία περιοχή, το οποίο διεγείρει τα επιδερμικά κύτταρα με μικροδονήσεις ώστε αυτά να απορροφήσουν όλα τα θρεπτικά – αντιγηραντικά – συσφικτικά – ενυδατικά συστατικά της θεραπείας. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε να ενυδατώσουμε σωστά το δέρμα, πράγμα το οποίο δεν μπορούμε να επιτύχουμε με κανενός είδους κρέμα ομορφιάς, γιατί το δέρμα, σαν αμυντικός μηχανισμός – φραγμός, δεν επιτρέπει σε καμία κρέμα να εισχωρήσει σε βάθος.

Αποτελεί την ιδανική μέθοδο για να ενυδατωθεί το δέρμα και να αποκτήσει μια πιο νεανική όψη. Το μίγμα περιέχει βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα και υαλουρονικό. Με την προσθήκη των αυτών των ουσιών, το δέρμα δείχνει πιο φρέσκο από την επόμενη κιόλας ημέρα.

Η μεσοθεραπεία προσώπου βοηθά το δέρμα σας να «ξεδιψάσει» και ν’ αποκτήσει μια πιο φρέσκια και υγιή όψη καθώς μεταφέρει συγκεκριμένες ουσίες όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που σταματούν τον χρόνο, συγκρατούν την υγρασία κάτω από το δέρμα μας και το διατηρούν φρέσκο, ενυδατωμένο και νεανικό.

• Βιταμίνη C, η οποία έχει αντιοξειδωτική δράση και προστατεύει το κολλαγόνο ενώ ταυτόχρονα ελέγχει το σχηματισμό μελανίνης και βοηθά την ενυδάτωση του δέρματος,

• Βιταμίνη Ε που προστατεύει την κυτταρική μεμβράνη και ενισχύει τη μικροκυκλοφορία

• Βιταμίνη Α που επιταχύνει τον πολλαπλασιασμό των επιδερμικών κυττάρων και ισχυροποιεί την αντιγηραντική δράση

• Βιταμίνη D που συμβάλλει στη σύνθεση του ασβεστίου

• Βιταμίνες της ομάδας Β που επενεργούν στην κυτταρική αναπνοή και στην παραγωγή κολλαγόνου.

• Αμινοξέα, απαραίτητα για τη σύνθεση των πρωτεϊνών όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη καθώς και μέταλλα και ιχνοστοιχεία που αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για τη σωστή λειτουργία πολλών ενζύμων που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες.

• Q10, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που συμβάλλει και στη δημιουργία Βιταμίνης E και Βιταμίνης C, αλλά και άλλων συνενζύμων που συντελούν στην ομαλή λειτουργία των κυττάρων του δέρματος.
Υαλουρονικό οξύ, ενισχύει την «εκ των έσω» ενυδάτωση, την πιο βαθιά ενυδάτωση του δέρματος καθώς έχει την ιδιότητα να δεσμεύει μόρια νερού (μέχρι και 1000 φορές το βάρος του) και να τα συγκρατεί στην επιδερμίδα.

Έχει αποτέλεσμα η μη ενέσιμη μεσοθεραπεία;

Η μη ενέσιμη μεσοθεραπεία έχει σημαντικά οφέλη και αποτελέσματα για το δέρμα. Με την χρήση της μη ενέσιμης μεσοθεραπείας:

  • Το δέρμα γίνεται λαμπερό και σφριγηλό
  • Αναζωογονείται το δέρμα
  • Επιτυγχάνεται λεύκανση του δέρματος
  • Το δέρμα συσφίγγει
  • Γίνεται ορατή η σταδιακή βελτίωση λεπτών ρυτίδων

Η χρήση της μη ενέσιμης μεσοθεραπείας αφήνει την αίσθηση ενός ξεκούραστου πρόσωπου, χωρίς να φαίνεται αφυδατωμένο και ταλαιπωρημένο από την καθημερινότητα.

Επιπλέον, συστήνεται να γίνεται χρήση της μετά το καλοκαίρι αφού βοηθάει το δέρμα να επανέλθει από τις βλάβες που προκάλεσαν οι ελεύθερες ρίζες από την έκθεση στον ήλιο.

Τέλος, η συχνότητα επανάληψης της μεσοθεραπείας καθορίζεται από τις ανάγκες του ενδιαφερόμενου σε συνεννόηση με τον θεραπευτή.