fbpx

Θεραπείες για άνδρες και γυναίκες- Οι ανάγκες του δέρματος

θεραπείες για άνδρες

Υπάρχουν εξειδικευμένες θεραπείες για άνδρες και γυναίκες, οι οποίες είναι απαραίτητες για ένα λαμπερό και υγιές δέρμα.

Όλοι ονειρευόμαστε ένα αψεγάδιαστο, λαμπερό δέρμα , αλλά με τα νέα προϊόντα να κυκλοφορούν συνεχώς στα ράφια και τις φαινομενικά ατελείωτες συμβουλές περιποίησης στο διαδίκτυο, δεν είναι πάντα εύκολο να αποκτήσετε τη ρουτίνα περιποίησης που θα λειτουργήσει καλύτερα για εσάς.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά:

Σε τι διαφέρει το δέρμα του άντρα από εκείνο της γυναίκας

Η τάση των ανδρών να μην περιποιούνται το δέρμα τους είναι πολύ γνωστή.  Αυτό συμβαίνει καθώς η κοινωνία προωθεί- λανθασμένα- την περιποίηση του δέρματος ως καθαρά γυναικεία υπόθεση. Τα τελευταία χρόνια βέβαια έχει γίνει μόδα σε ορισμένους αντρικούς κύκλους να προσέχουν περισσότερο την επιδερμίδα τους με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Το γυναικείο δέρμα όμως έχει ουσιώδεις διαφορές από το αντρικό. Γι’ αυτό είναι λάθος τα φύλα να χρησιμοποιούν εναλλάξ τα προιόντα της προσωπικής τους περιποίησης. Θεραπείες για άνδρες διαφέρουν τόσο σε χρήση προιόντων, όσο και σε τεχνικές.

Για παράδειγμα, εξαιτίας της αυξημένης παραγωγής των ανδρογόνων (ορμόνες του ανδρικού φύλου, όπως η τεστοστερόνη) το ανδρικό δέρμα είναι κατά 25% πιο παχύ από το γυναικείο. Επιπλέον, με το πέρασμα του χρόνου σταδιακά λεπταίνει, ενώ το πάχος του γυναικείου δέρματος παραμένει σταθερό μέχρι την κλιμακτήριο. Ανεξάρτητα από την ηλικία, εξάλλου, οι άντρες έχουν υψηλότερη πυκνότητα κολλαγόνου απ’ ό,τι οι γυναίκες, γι’ αυτό και το δέρμα τους μοιάζει να γερνάει με πιο αργό ρυθμό.

Σχετικά με την υφή του δέρματος, το ανδρικό δέρμα είναι πιο τραχύ και η εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας, η κερατίνη, είναι πιο παχιά. Επιπρόσθετα, παράγει περισσότερο σμήγμα εξαιτίας των ανδρογόνων (αυτό εξηγεί γιατί οι άντρες συνήθως έχουν πιο επίμονη ακμή από τις γυναίκες), ενώ και η παραγωγή ιδρώτα είναι περισσότερη απ’ όση στο γυναικείο δέρμα.

Διαφορές υπάρχουν ακόμα και στη σύσταση του ιδρώτα: στους άνδρες περιέχει περισσότερο γαλακτικό οξύ με αποτέλεσμα να έχουν λίγο πιο χαμηλό pH. Μάλιστα ο συνδυασμός της αυξημένης εφίδρωσης με την αυξημένη παραγωγή γαλακτικού οξέος μπορεί να εξηγεί γιατί το ανδρικό δέρμα είναι εκ φύσεως πιο καλά ενυδατωμένο από το γυναικείο.

Οι θεραπείες για άνδρες στοχεύουν στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του δέρματος. Στα Chic and Beauty μπορείτε να επιλέξετε μια εξειδικευμένη σειρά περιποίησης και φροντίδας: 

Θεραπείες Προσώπου για την Ανδρική Επιδερμίδα

Καθαρισμός Προσώπου & Αποτοξίνωση

Ο καθαρισμός προσώπου αποτελεί μια από τις απαραίτητες ενέργειες για άτομα κάθε φύλου και ηλικίας. Με τον καθαρισμό του προσώπου τα αποτελέσματα που μπορούν να επιτευχθούν είναι τεράστια, τόσο από θέμα υγείας της επιδερμίδας όσο και αισθητικής. Μάλιστα, προκειμένου να εφαρμοστεί οποιαδήποτε αισθητική φροντίδα του προσώπου, ο καθαρισμός πρέπει πάντοτε να προηγείται.

Υψίσυχνα για αντισηψία

Τα υψίσυχνα εφαρμόζονται σε μεγάλο βαθμό στην αντιμετώπιση της ακμής, αφού θα καυτηριάσουν τοπικά τα σπυράκια της ακμής οδηγώντας στην εξαφάνισή τους. Μέσω ειδικής τεχνολογίας, δημιουργούνται σπινθήρες από την επαφή εξ’ αποστάσεως με την επιδερμίδα, που θα οδηγήσουν στην σταδιακή αντιμετώπιση της ακμής. Χάρη στην παραγωγή όζοντος, δημιουργείται ένα φιλμ αντισηψίας το οποίο θα προστατεύσει αποτελεσματικά την περιοχή του προσώπου από μικρόβια.

Αντηλιακή κρέμα ημέρας
Η τοποθέτηση αντηλιακής κρέμας ημέρας αποτελεί ένα επίσης σημαντικό στάδιο της διαδικασίας καθαρισμού προσώπου, αφού τα οφέλη που θα προσφέρει στο δέρμα σας είναι τεράστια. Ειδικότερα, το προσωπικό μας θα προβεί στην τοποθέτηση αντηλιακής κρέμας ημέρας η οποία θα συμβάλει στην προστασία του δέρματος από ξηρότητα και ερεθισμούς. Φυσικά, τα οφέλη μιας αντηλιακής κρέμας είναι πολύ περισσότερα, μεταξύ αυτών την μείωση εμφάνισης πανάδων και κηλίδων και ρυτίδων καθώς και προστασία από πρόωρη γήρανση και καρκίνο του δέρματος.

Κρέμα ενυδάτωσης

Τέλος, ο ολοκληρωμένος καθαρισμός προσώπου που σας προσφέρουμε περιλαμβάνει την τοποθέτηση κρέμας ενυδάτωσης η οποία έρχεται να ολοκληρώσει ένα υπέροχο αποτέλεσμα για το δέρμα σας. Άλλωστε η σωστή ενυδάτωση με την χρήση των κατάλληλων προϊόντων είναι απαραίτητο στοιχείο για την εξασφάλιση μιας υγιής και λαμπερής επιδερμίδας. Εάν λοιπόν και εσείς αναζητάτε για επαγγελματικές υπηρεσίες καθαρισμού προσώπου, δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε στους ειδικούς.