fbpx

Αποτρίχωση Alexandrite VS Diode: Τι ταιριάζει στην περίπτωσή σας

Αποτρίχωση

Το φθινόπωρο έφτασε και η αποτρίχωση με laser ξεκινά πιο ενεργά, καθώς συνηθίζεται να ανοίγει ένας κύκλος θεραπειών για να υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα ώστε να είστε έτοιμοι να ξαναβγείτε στις παραλίες το επόμενο καλοκαίρι.

Η αποτρίχωση πλέον ανήκει και στα δύο φύλα, άντρες και γυναίκες. Η παρουσία της τριχοφυϊας, έντονης ή μη, ενοχλεί τους πάντες ως έναν βαθμό. Οι γυναίκες ανέκαθεν πρόσεχαν την εμφάνιση τους, προκειμένου να νιώθουν οι ίδιες καλά αλλά και για να είναι πιο ελκυστικές. Οι άντρες ξεκινώντας συντηρητικά την αποτρίχωση, σε ορισμένα σημεία του σώματος του, πλέον δεν διστάζουν να κάνουν σε κάθε σημείο που δεν τους αρέσει ή τους ενοχλεί.

Οι μέθοδοι αποτρίχωσης με laser ποικίλουν, ανάλογα τον τύπο της επιδερμίδας και τη φύση της τρίχας. Οι δύο δημοφιλέστερες και αποτελεσματικότερες μέθοδοι είναι το laser Αlexandrite (μέθοδος Αλεξανδρίτη)  και το laser Diode (Διοδικό).

Αποτρίχωση με laser Αlexandrite

Το Laser Αλεξανδρίτης μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις περιοχές του σώματος κι έχει τις βάσεις του στη θεωρία της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης. Συγκεκριμένα, ένα μήκος κύματος 755 nm της ακτίνας φωτός προκαλεί απορρόφηση της ενέργειας από τη μελανίνη της τρίχας, καταστρέφοντας το τριχικό του θύλακα. Αυτό καταστρέφει τη ρίζα και αναστέλλει το σχηματισμό νέας από την ίδια ρίζα, αφήνοντας ανεπηρέαστη τη μελανίνη.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Laser Αλεξανδρίτη ;

– H πιο αποτελεσματική μέθοδος αποτρίχωσης με γρήγορα, ασφαλή και μόνιμα αποτελέσματα.

– Ταχύτερα αποτελέσματα, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις με εφαρμογή 4-5 συνεδριών Laser Αλεξανδρίτη μπορεί να έχουμε πλήρη εξάλειψη των τριχών.

– Aνώδυνη θεραπεία, χάρη στον ψυκτικό μηχανισμό αέρα που διαθέτει. Με τον τρόπο αυτό η συνεδρία είναι άνετη και η εφαρμογή απόλυτα ασφαλής για το δέρμα

– Με το laser Αλεξανδρίτη μπορούμε να αποτριχώσουμε περιοχές που δεν μπορούν να εφαρμοστούν άλλες μέθοδοι φωτοαποτρίχωσης

Πρέπει να σημειωθεί πως περιοχές όπως το μπικίνι, τα πόδια, τα χέρια απαιτούν συνήθως έναν μικρό αριθμό συνεδριών με Laser Αλεξανδρίτη, καθώς μπορούμε να έχουμε ακόμη και πλήρη εξάλειψη των τριχών σε μόλις 6 συνεδρίες. Περισσότερες συνεδρίες απαιτούνται για το πρόσωπο, το στήθος και την κοιλιά, καθώς είναι ορμονοεξαρτώμενες περιοχές, στις οποίες η μείωση της τριχοφυΐας είναι πιο βραδεία.

Αποτρίχωση με Διοδικό Laser

Το Διοδικό laser εκπέμπει ενισχυμένη μονοχρωματική ακτίνα φωτός μήκους κύματος 810 nm, μεγαλύτερο δηλαδή από όσο εκπέμπει ο Αλεξανδρίτης (755 nm). Αποτέλεσμα αυτού είναι η βαθύτερη διείσδυση στο δέρμα χωρίς να επηρεάζονται οι γύρω ιστοί. Παράλληλα όμως αποφεύγεται η μελανίνη.

Ο τρόπος που είναι σχεδιασμένη αυτή η τεχνολογία επιτρέπει να ανταποκρίνεται καλά σε όλους τους τύπους δέρματος (ακόμη και σε μαυρισμένο από τον ήλιο η σκουρόχρωμο μεσογειακό δέρμα) σε λεπτές και χοντρές τρίχες καθώς και σε όλες τις περιοχές του σώματος όπως πρόσωπο, χέρια, μασχάλες, πλάτη, ποδιά, στήθος , μπικίνι.

Το διοδικό laser θεωρείται κατάλληλο για αποτρίχωση:

  • Σε άτομα κάθε ηλικίας και φύλου
  • Για τρίχες με μεγαλύτερο όγκο (π.χ. ανδρικές), επιπλέον το Diode Laser δεν εκπέμπει ραδιενεργό ακτινοβολία
  • Με την χρήση διοδικού laser επιτυγχάνεται:

->Μικρότερος αριθμός εφαρμογών, άρα ταχύτερα αποτελέσματα.
->Λιγότερη αίσθηση ενόχλησης σε σύγκριση με κάποια άλλη μέθοδο αποτρίχωσης.
->Επιπλέον προστατεύουν την επιδερμίδα χρησιμοποιώντας κρύο ατμοσφαιρικό αέρα.

Alexandrite VS Diode

  • Δεν απαιτεί τζελ κατά την εφαρμογή / Χρειάζεται τζελ
  • Καίει την τρίχα/ Στοχεύει στη ρίζα της τρίχας
  • Εφαρμόζεται σε μακριές τρίχες/ Εφαρμόζεται σε κοντοκουρεμένες τρίχες
  • Δεν ενδείκνυται για μαυρισμένα δέρματα / Είναι κατάλληλο για σκουρόχρωμες επιδερμίδες
  • Δεν εφαρμόζεται τους καλοκαιρινούς μήνες/ Κατάλληλο και το καλοκαίρι
  • Μειωμένη δυνστότητα απώλειας των ανοιχτόχρωμων τριχών/ Καταπολέμηση ανοιχτόχρωμων τριχών

Εμπιστευτείτε τους ειδικούς και ανακαλύψτε μέσα από τη συμβουλευτική του κέντρου αισθητικής Chic and Beauty τη μέθοδο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας!