fbpx

Αποτρίχωση για Άνδρες: Ο απόλυτος οδηγός αποτρίχωσης με λέιζερ

αποτρίχωση για άνδρες

Η αποτρίχωση για άνδρες με λέιζερ, είναι πλέον διαδεδομένη και πολύ δημοφιλής, εξαιτίας της άμεσης αποτελεσματικότητάς της στην αντιμετώπιση της τριχοφυΐας. Ένα από τα βασικότερα προβλήματα που απασχολεί σήμερα τους σύγχρονους άντρες είναι η έντονη τριχοφυΐα στο πρόσωπο ή το σώμα.

Τρίχες στα αυτιά και τα ζυγωματικά, πυκνά φρύδια, αντιαισθητική τριχοφυΐα στους ώμους, την πλάτη ή το στέρνο είναι μερικά από τα σημεία που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά η αποτρίχωση για άνδρες.  Η αποτρίχωση με λέιζερ κυριολεκτικά φτάνει στη ρίζα του προβλήματος της ανεπιθύμητης τρίχας. Ένας ”παλμός” λέιζερ παρέχεται απευθείας στη στοχευμένη περιοχή κατά τη διάρκεια των θεραπειών αποτρίχωσης με λέιζερ και μια ελεγχόμενη ποσότητα θερμότητας βλάπτει με ασφάλεια και αποτελεσματικά τα ωοθυλάκια. Επειδή ο θύλακας της τρίχας καταστρέφεται στην πηγή, δεν μπορεί ποτέ να αναπτυχθεί ξανά.

Η αποτρίχωση με λέιζερ λειτουργεί σε όλους τους τόνους δέρματος όταν εκτελείται σωστά.

Ποιές είναι οι πιο συχνές περιοχές που οι άνδρες εμφανίζουν έντονη τριχοφυία;

Η υπερβολική και ανεπιθύμητη τριχοφυία μπορεί να εμφανίζεται και να ταλαιπωρεί άνδρες κάθε ηλικίας τόσο στο πρόσωπο όσο και το υπόλοιπο σώμα.

Aπό τις πιο συχνές περιοχές του προσώπου όπου εμφανίζονται αντιαισθητικές τρίχες είναι:

 • το μεσόφρυο δηλαδή η περιοχή ανάμεσα στα φρύδια
 • τα αυτιά (σε μεγαλύτερες ηλικίες)
 • τα ζυγωματικά (πιο συχνά κάτω από τα μάτια)
 • ο λαιμός (όπου αναπτύσσονται φλεγμονές και θηλακίτιδες)

Όσον αφορά το σώμα ένα από τα βασικά προβλήματα των αντρών είναι ο δασυτριχισμός, δηλαδή περιοχές στο σώμα με υπερβολική συγκέντρωση τριχών:

 • στην πλάτη
 • τα αυτιά (σε μεγαλύτερες ηλικίες)
 • τους ώμους και τον αυχένα
 • στο θώρακα και την κοιλιά
 • στα χέρια και στα πόδια

Μέθοδοι Αποτρίχωσης 

Αποτρίχωση με laser Αlexandrite

Το Laser Αλεξανδρίτης μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις περιοχές του σώματος κι έχει τις βάσεις του στη θεωρία της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης. Συγκεκριμένα, ένα μήκος κύματος 755 nm της ακτίνας φωτός προκαλεί απορρόφηση της ενέργειας από τη μελανίνη της τρίχας, καταστρέφοντας το τριχικό του θύλακα. Αυτό καταστρέφει τη ρίζα και αναστέλλει το σχηματισμό νέας από την ίδια ρίζα, αφήνοντας ανεπηρέαστη τη μελανίνη.

Όπως στην κλασσική αποτρίχωση γυναικών, έτσι και στην αποτρίχωση για άνδρες, η μέθοδος έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά:

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Laser Αλεξανδρίτη ;

– H πιο αποτελεσματική μέθοδος αποτρίχωσης με γρήγορα, ασφαλή και μόνιμα αποτελέσματα.

– Ταχύτερα αποτελέσματα, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις με εφαρμογή 4-5 συνεδριών Laser Αλεξανδρίτη μπορεί να έχουμε πλήρη εξάλειψη των τριχών.

– Aνώδυνη θεραπεία, χάρη στον ψυκτικό μηχανισμό αέρα που διαθέτει. Με τον τρόπο αυτό η συνεδρία είναι άνετη και η εφαρμογή απόλυτα ασφαλής για το δέρμα

– Με το laser Αλεξανδρίτη μπορούμε να αποτριχώσουμε περιοχές που δεν μπορούν να εφαρμοστούν άλλες μέθοδοι φωτοαποτρίχωσης

Πρέπει να σημειωθεί πως περιοχές όπως τα πόδια, το πρόσωπο και τα χέρια απαιτούν συνήθως έναν μικρό αριθμό συνεδριών με Laser Αλεξανδρίτη, καθώς μπορούμε να έχουμε ακόμη και πλήρη εξάλειψη των τριχών σε μόλις 6 συνεδρίες. Περισσότερες συνεδρίες απαιτούνται για το πρόσωπο, το στήθος και την κοιλιά, καθώς είναι ορμονοεξαρτώμενες περιοχές, στις οποίες η μείωση της τριχοφυΐας είναι πιο βραδεία.

Αποτρίχωση με Διοδικό Laser

Το Διοδικό laser εκπέμπει ενισχυμένη μονοχρωματική ακτίνα φωτός μήκους κύματος 810 nm, μεγαλύτερο δηλαδή από όσο εκπέμπει ο Αλεξανδρίτης (755 nm). Αποτέλεσμα αυτού είναι η βαθύτερη διείσδυση στο δέρμα χωρίς να επηρεάζονται οι γύρω ιστοί. Παράλληλα όμως αποφεύγεται η μελανίνη.

Ο τρόπος που είναι σχεδιασμένη αυτή η τεχνολογία επιτρέπει να ανταποκρίνεται καλά σε όλους τους τύπους δέρματος (ακόμη και σε μαυρισμένο από τον ήλιο η σκουρόχρωμο μεσογειακό δέρμα) σε λεπτές και χοντρές τρίχες καθώς και σε όλες τις περιοχές του σώματος όπως πρόσωπο, χέρια, μασχάλες, πλάτη, ποδιά, στήθος κ.α.

Το διοδικό laser θεωρείται κατάλληλο στην αποτρίχωση για άνδρες:

 • Σε άτομα κάθε ηλικίας και φύλου
 • Για τρίχες με μεγαλύτερο όγκο όπως οι ανδρικές, το Diode Laser δεν εκπέμπει ραδιενεργό ακτινοβολία
 • Με την χρήση διοδικού laser επιτυγχάνεται:

->Μικρότερος αριθμός εφαρμογών, άρα ταχύτερα αποτελέσματα.
->Λιγότερη αίσθηση ενόχλησης σε σύγκριση με κάποια άλλη μέθοδο αποτρίχωσης.
->Επιπλέον προστατεύουν την επιδερμίδα χρησιμοποιώντας κρύο ατμοσφαιρικό αέρα.

Alexandrite VS Diode

 • Δεν απαιτεί τζελ κατά την εφαρμογή / Χρειάζεται τζελ
 • Καίει την τρίχα/ Στοχεύει στη ρίζα της τρίχας
 • Εφαρμόζεται σε μακριές τρίχες/ Εφαρμόζεται σε κοντοκουρεμένες τρίχες
 • Δεν ενδείκνυται για μαυρισμένα δέρματα / Είναι κατάλληλο για σκουρόχρωμες επιδερμίδες
 • Δεν εφαρμόζεται τους καλοκαιρινούς μήνες/ Κατάλληλο και το καλοκαίρι
 • Μειωμένη δυνστότητα απώλειας των ανοιχτόχρωμων τριχών/ Καταπολέμηση ανοιχτόχρωμων τριχών

Εμπιστευτείτε τους ειδικούς και ανακαλύψτε μέσα από τη συμβουλευτική του κέντρου αισθητικής Chic and Beauty τη μέθοδο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας!