fbpx

Μόνιμη Αποτρίχωση με Αλεξανδρίτη – Διοδικό – ND YAG laser και τριχοφυΐα τέλος!

Η έντονη, ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σήμερα απασχολεί άντρες και γυναίκες. Είτε προκύπτει από κληρονομικούς παράγοντες, είτε από κάποια ορμονική διαταραχή η τριχοφυΐα αποτελεί αισθητικό και πρακτικό πρόβλημα, ενώ παράλληλα η κλασική τριχοφυΐα στις γάμπες, στις μασχάλες και στο εφήβαιο είναι συχνά ανεπιθύμητη.

Μέχρι πρόσφατα  οι πιο διαδεδομένοι τρόποι αντιμετώπισης, όπως το κερί και το ξυράφι,  προσέφεραν προσωρινή λύση ενώ συνοδευόνταν από ερεθισμούς -ακόμα και θυλακίτιδες, μικροτραυματισμούς και πόνο. Πλέον υπάρχουν εναλλακτικές  που υπόσχονται άμεσα και ανώδυνα, μόνιμα αποτελέσματα, για όλους τους τύπους δέρματος!

Στο Ινστιτούτο Ομορφιάς Chic & Beauty μπορείτε να επιλέξετε μέσα από διαφορετικές υπηρεσίες laser αποτρίχωσης, αυτή που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

Η οριστική εξάλειψη της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας αποτελεί επίτευγμα των τελευταίων ετών με τη βοήθεια της πολυετούς εμπειρίας των ειδικών και της σύγχρονης τεχνολογίας. Τα laser έχουν πλέον ενταχθεί σε πολλούς τομείς της ζωής μας, αποτελώντας ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για ιατρούς πολλών διαφορετικών ειδικοτήτων.

 

Τι τύπο laser να επιλέξω;

Η αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη είναι εγκεκριμένη από τον FDA, γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι είναι απόλυτα ασφαλής. Μετά από κάθε συνεδρία το αποτέλεσμα είναι φανερό, ενώ μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των θεραπειών απαιτούνται μόνο συνεδρίες συντήρησης με πολύ μικρή συχνότητα. Σημαντικός παράγοντας για την αποτελεσματικότητα του λέιζερ Αλεξανδρίτη είναι η ικανότητα και η εμπειρία του χειριστή, ο οποίος καλείται να λάβει υπόψιν μια μεγάλη σειρά παραγόντων. Μεταξύ αυτών, το χρώμα του δέρματος και η πυκνότητα της τριχοφυΐας.

Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται με διάστημα 30 έως 40 ημερών για το πρώτο χρονικό διάστημα, ενώ οι επισκέψεις που θα χρειαστεί κάποιος για να φτάσει το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι κατά μέσο όρο 6 έως 8. Μετά από τις πρώτες συνεδρίες η τρίχα αποδυναμώνεται σημαντικά, συνεπώς και μεσολαβούν μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα μεταξύ των επισκέψεων.

Η αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη δεν πρέπει να γίνεται σε επιδερμίδα η οποία έχει εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες και ηλιακή ακτινοβολία, καθώς με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται ο κίνδυνος εγκαύματος και ερεθισμού.

Το Διοδικό laser εκπέμπει ενισχυμένη μονοχρωματική ακτίνα φωτός μήκους κύματος 810 nm, μεγαλύτερο δηλαδή από όσο εκπέμπει ο Αλεξανδρίτης (755 nm). Αποτέλεσμα αυτού είναι η βαθύτερη διείσδυση στο δέρμα χωρίς να επηρεάζονται οι γύρω ιστοί. Παράλληλα όμως αποφεύγεται η μελανίνη.

Το διοδικό laser θεωρείται κατάλληλο για αποτρίχωση:

  • Σε άτομα κάθε ηλικίας και φύλου
  • Για τρίχες με μεγαλύτερο όγκο (π.χ. ανδρικές), επιπλέον το Diode Laser δεν εκπέμπει ραδιενεργό ακτινοβολία

Το ND Yag laser είναι ένα είδος laser που εκπέμπει ακτίνα υψηλής έντασης φωτός στα 1064 nm και έχει έγκριση εφαρμογής από τον FDA (Αμερικανικός οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων). Το μεγαλύτερο μήκος κύματος που διαθέτει σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους τύπους laser, μας επιτρέπει να μεταφέρουμε θερμική ενέργεια στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Για αυτόν το λόγο, χρησιμοποιείται ευρέως τα τελευταία χρόνια.

Το laser αποτρίχωσης μπορεί να εφαρμοσθεί σε κάθε ηλικία, σε κάθε φύλο καθώς και σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος υπάρχει ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

Laser στα Chic and Beauty

Με μεγάλη εμπειρία στην αποτρίχωση με Laser, στα Chic and Beauty σας προσφέρουμε προσωπική φροντίδα και συμβουλές για τον δικό σας τύπο δέρματος και τρίχας.

Σας προτρέπουμε να μας επισκεφτείτε ή να συζητήσετε μαζί μας πριν την πρώτη συνεδρία, έτσι ώστε να σας δώσουμε εξατομικευμένες οδηγίες προετοιμασίας που θα σας προσφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα στη μόνιμη αποτρίχωση με laser.